Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası başlatıldı

Okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyası başlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2024 20:54

Aksaray Belediyesi, Okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama” kampanyası düzenliyor.

Sıfır atık projesi kapsamında; çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanyaya belirlenen miktarlardaki atık pilleri getiren öğrenciler okulları için toplanan her 50 kg atık pile Spor seti (futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, badminton seti) ve satranç takımı kazanacaklar.

Hediye kazanmak için belirlenen miktardaki atık pilleri toplayan öğrenciler, bu atık pilleri Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edecekler. Başvuru yapan okulların, topladıkları atık piller tartıldıktan sonra imza ve tutanak karşılığında hediyelerini teslim alacaklar.

Atık pillerin çevreye vereceği zararı önlemeyi ve dağıtılacak hediyelerle de atık pillerin ayrı toplanması konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu kampanyada atık pil miktarlarının karşılığında teşvik amaçlı okullara spor seti hediye edilecek.

Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor.

Bu yarışma ile düzenli olarak okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyorlar.

Aksaray Belediyesinin Okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama” kampanyası 15 şubata kadar devam edecek detaylı bilgi almak isteyenler 0 382 2153315 numaralı telefondan bilgi alabilecekler..

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.