Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler ve Türkiye

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) AKSA Gençlik Topluluğu’nun düzenlediği konferansta konuşan Yazar Mehmet Yavuz, “Ortadoğu’da Yaşanan Son Gelişmeler ve Türkiye” başlıklı bir sunum yaptı.

Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler ve Türkiye
Aksaray Anadolu AŞ
31 Ekim 2016 16:11

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Hamdullah Er, emperyalist ülkelerin, Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sinsice oyunlar tezgâhladığını, Müslümanlar arasına sun’i tartışmalar koyarak, zenginlik olması gereken farklılıkları ayrıştırıcı unsurlar olarak kullandığını belirtti.

Bölgede yaşananları anlatan video gösteriminin ardından kürsüye gelen Yazar Mehmet Yavuz, Ortadoğu kelimesinin “Middle East” kelimesinin direk tercümesi olduğunu ve bu ifadenin Müslümanlara ait olmadığını belirterek, “Aslında o bölgenin adı İslam coğrafyasıdır” dedi. İslam coğrafyasında meydana gelen olayların sebeplerini anlayabilmek için tarihsel arka planı anlamak gerekliliğine dikkat çeken Yavuz, “Eğer bu tarihsel arka planı anlamazsak 6-8 Ekim olaylarının neden meydana geldiğini, 15 Temmuz akşamının neden yaşandığını, Gezi olaylarının burayla alakasının ne olduğunu ve memleketin bütününde meydana gelen hadiseleri anlamakta da zorlanırız. Biz, yüzyıllar süren bir mirasın üzerine oturmuşuz. Bu miras öyle bir miras ki; Felluce’deki, Musul’daki, Rakka’daki bir olaya bigâne kalamıyoruz, İsfahan’daki bir mesele bizi direkt ilgilendiriyor. Tarihi anlamlandırmak gerekiyor. Peki, Türkiye’nin başına neden bunlar geliyor ve Batının Türkiye ile alıp veremediği ne? Son 10 yıldır Türkiye 1923’ün gözüyle 2016’ya bakmama eğilimine girdi. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bize yönelik bu tehditlerin, posta koymaların tamamının nedeni aslında budur. ‘Filistin, Irak, Kudüs, Mescid-i Aksa Arapların meselesi’ denseydi, herhangi bir sorun olmayacaktı” diye konuştu.

ASÜ Konferans Salonu’ndaki programın devamında Yazar Yavuz, tespitlerini sıraladı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.