Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Ortak Eğitim Programı başarılı şekilde ilerliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencileri henüz eğitim süreçlerinde iş hayatıyla tanıştıran ve eğitimle hayatın bir kesişen kümesi olarak değerlendirilebilecek Ortak Eğitim Programının başarılı şekilde ilerlediğini söyledi.

Ortak Eğitim Programı başarılı şekilde ilerliyor
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ağustos 2021 12:25

Ortak Eğitim Programını uygulayan ilk devlet üniversitesinin ASÜ olduğunu anımsatan Rektör Şahin, yakın geçmişte YÖK’ün, “İşletmede Mesleki Eğitim Dersi” adıyla benzeri bir uygulamayı tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde genişlettiğini söyledi.

ASÜ’deki uygulamaların son durumuna ilişkin bilgiler veren Prof. Şahin, Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile başlayan sürecin diğer fakülte ve meslek yüksekokullarını da içerecek biçimde geliştirildiğini dile getirdi.

2018 yılından bu yana Ortak Eğitim Programına 400 öğrencinin dâhil olduğunu ve bu öğrencilerin yaklaşık üçte ikisinin çalıştığı kurumlardan iş teklifi aldığını belirten ASÜ Rektörü, “İş teklifi alan ve şartlarda anlaşan öğrencilerimiz çalıştıkları fabrika ve firmaların daimi personeli oldular. Salgın koşulları nedeniyle 2020 yılı sektörler açısından sorunlu geçti ancak programın aksamaması için paydaşlarımızla birlikte üst düzeyde gayret gösterdik. Bu süreçte de pek çok öğrencimiz iş sahibi oldu ve çalışma hayatına başladı” dedi.

Şu ana değin Ortak Eğitim Programına dâhil olan ve protokol imzalanan firma sayısının 127 olduğunu ve bu sayının giderek arttığını da kaydeden Şahin, farklı sektörlerin temsilcileriyle programı geliştirmeye dair görüşmelerin sürdüğünün altını çizdi.

Ortak Eğitim Programı, belli bir not ortalamasına sahip olan öğrencinin -dilemesi durumunda- dördüncü sınıfı okulda değil doğrudan sahada, firmalarda çalışarak mezun olmasının ve iş deneyi kazanmasının yolunu açan bir uygulama..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.