Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Otizmli çocukları Bilim Merkezi’nde eğlenirken öğrendi

Otizmli çocukları Bilim Merkezi’nde eğlenirken öğrendi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Nisan 2021 13:50

Aksaray Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde Otizmli çocukları Bilim Merkezinde birbirinden farklı etkinliklerle buluşturdu.

Tacin Mahallesi’nde bulunan Bilim Merkezinde otizmli çocuklara yönelik yapılan etkinlik Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Bilim Merkezi iş birliğinde gerçekleştirildi.  Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim alan otizmli 40 çocuk Bilim Merkezinde çalışmalar yaptı.

Otizmli çocuklara Bilim Merkezi içerisindeki sergi galerisinde farklı temalarda bilimin temel ilkelerini deneyimleme imkânı sunuldu. Ayrıca çocuklara atölye ve laboratuvarlar da kendi ürünlerini üretmeleri için eğitmenler tarafından rehberlik edildi. Eğitmenlerin kontrolünde çalışmalar yapan Otizmli çocuklar Stem atölyesinde kendi parfümlerini ürettiler, tasarım atölyesinde ise kâğıt telkâri sanatı ile kendi el becerilerini geliştirdiler. Çocuk kütüphanesinde düzenlenen LEGO atölyesinde hayal dünyalarındaki objeleri tasarlama imkânı buldular.

2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde Otizmli çocuklara yönelik yapılan programı değerlendiren Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklama toplumun dezavantajlı tüm guruplarının her zaman yanında olduklarını Belirtti. Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Otizmli çocuklarımızın tek tedavisi yoğunlaştırılmış eğitimdir. Biz de bu sebeple bu çocuklarımızın eğitim alabileceği ve sosyallik kazanacağı yaşam alanları yapıyoruz. Bilim Merkezimizde otizmli çocuklarımızın eğitmenlerin rehberliğinde üretmiş oldukları ürünleri gördük. Biz inanıyoruz ki onlar çok daha fazlasını başarabilirler her zaman onların yanında olacağız ve bu farklılığı birlikte aşacağız. Ailelerimizin ve toplumumuzun şunu bilmesini isteriz ki Otizm eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim.’’ Dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.