Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 16°C
Açık
Aksaray
16°C
Açık
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 24°C

Poliüretan Nedir?

Poliüretan Nedir?
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2022 20:08

Poliüretan bir polimerdir. Organik bileşenlerin ortaya çıkardığı bir madde türüdür. Değişik türlerde poliüretanlar vardır. Bu türlerin çoğunluğu yoğun sıcaklıkta erimeyen kriterlere sahiptir. Yoğun sıcaklıklarda bile katı formlarını korumaktadırlar. Ayrıca yoğun ısıda eriyen türleri de mevcuttur. Günlük yaşantımızın çoğunlukla her alanında denk gelmiş olduğumuz bu malzeme bize çok fazla fayda sağlamaktadır.

Günlük yaşantımızda karşımıza genelde köpük formda olan poliüretanlar çıkar. Bu nedenle genellikle ismini poliüretan köpük şeklinde duyabilirsiniz.

Poliuretan

Poliüretanın Özellikleri Nelerdir?

Poliüretan köpükler genellikle inşaat ve yapı sektörlerinde kullanılır. Çoğunlukla yalıtım malzemesi olarak tercih edilir. Bu köpüklere kısaca PU köpükler diyebiliriz. Poliüretan köpükler ses yalıtımı yapmak için boşlukların doldurulmasında veya ısı yalıtımı gibi işlerde ateşten koruyucu özelliği ile de kullanılabilir. Günlük hayatımızda binalar artık yalıtımsız yapılmamaktadır. Bu sebeple de yeni yapılan binaların ilk tercih ettikleri malzemeler poliüretan malzemelerdir. Bu poliüretan köpükler ellerinizle uygulayabileceğiniz tüplerin içerisinde muhafaza edilir. Farklı bir yapıları bulunmaktadır. Kendi hacimlerinin 30 katına kadar büyüyebilen yapıya sahiplerdir.

Poliüretan köpükler boşlukları, duvar aralarındaki çatlakları, kırıkları veya pencere ve kapı taktırdığınız zaman oluşan boş alanları doldurmak için kullandığımız malzemedir. Bunun gibi boşluk doldurma işlerinizi standart PU köpükler ile kolaylıkla halledebilirsiniz. Her bireyin rahatlıkla kullanabileceği bir malzeme olan bu köpükleri genellikle küçük boşluklar için kullanılması önerilir. Kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Aparatı tabancaya benzemektedir ve bu sayede kolaylıkla kendini işinizi kendiniz halledebilirsiniz. Tavanınızdan su sızdırıyor ve usta çağırmanızı gerektirecek kadar bir hasar yok ise poliüretan köpük alarak sızıntıyı kolaylıkla önleyebilirsiniz.

Poliüretan Sistemler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Poliüretan sistemler; dekorasyon, hediyelik eşya, mobilya ve inşaat/yapı sektörlerinde kullanılan, ahşap ürünler yerine daha fazla tercih edilmeye başlanan bir malzeme olmuştur. Bu poliüretan malzemeler ile hizmete sunulan ürünler kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlar. Artık günümüzde ahşap ürünlerin işlenmesinin uzun sürmesi ve zor yapılıyor olması sebebiyle poliüretan daha fazla tercih edilen malzemedir. Poliüretan sistemler mobilya parçaları, dış cephe yalıtımları, dekoratif eşyalar ve klima kapakları gibi çok fazla alanda tercih edilir ve birçok kolaylığı beraberinde size sunmaktadır. Siz de poliüretan malzemeleri tercih ederek sunduğu ayrıcalıklardan ve kolaylıklardan faydalanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.