Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Prof. Dr. Mustafa Kaya rektörlüğe aday oldu

Prof. Dr. Mustafa Kaya rektörlüğe aday oldu
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2019 20:51

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kaya, Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.

Kaya Yaptığı yazılı açıklamada;

“1974 yılı Çankırı doğumluyum. İlk ve ortaokulu Çankırı’da okudum. Liseyi Erzurum Fen lisesinde okudum. 1992 yılında üniversite sınavında Uludağ üniversitesi Balıkesir mühendislik fakültesi inşaat mühendisliği bölümünü kazandım ve 1996 yılı haziran ayında inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldum. Fen lisesinde aldığım eğitim ve hazırladığım proje “Laktik asit bakterilerinin patojen bakteriler üzerine etkisi” bende laboratuvarda bir şeyler araştırma arayışı uyandırdı ve bu ortama ancak üniversitede araştırma görevlisi olduğum taktirde ulaşabileceğim düşüncesiyle 1997 Kasım ayında Niğde üniversitesi Aksaray mühendislik fakültesi inşaat mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladım. Göreve başladıktan 5 ay sonra 1998 yılı nisan ayında Yüksek öğretim kurulu lisansüstü eğitimimi yapmak üzere beni Gazi üniversitesine görevlendirdi. Gazi üniversitesinde 9.5 süren lisansüstü eğitimimi tamamlayarak 2017 yılı temmuz ayında Niğde üniversitesinden ayrılarak yeni kurulmuş olan Aksaray üniversitesine geri döndüm ve 6 ay sonra Yrd. Doç. Dr. kadromu aldım. Artık öğretim üyesi olmuştum ve hem kendimi geliştirecek hemde öğrencilerime ve ülkeme daha iyi nasıl hizmet edebilirim diye düşünmeye başlamıştım. Bu arayışla TUBİTAK’a hazırladığım BİDEB2219 projesi kabul edildi ve 1 yıl süre ile ABD de Lehigh üniversitesine araştırmacı olarak gittim. Proje konusu belki ülkemizi birinci derece ilgilendiren bir konu değildi “Tsunaminin sürüklediği atıkların çarpma etkisi” fakat proje ABD, Çin ve Japonya devletlerinden 5 üniversitenin yürüttüğü bir projeydi. Bir yıl sonra ABD’den ülkeme döndüm ve 2013 mart ayında üniversitemde Doçent kadrosuna atandım. Kanun gereği Profesörlüğe başvurmam için gerekli 5 yıl sürenin tamamlanmasını beklerken akademik çalışmalarımı devam ettirdim ve 2018 yılı nisan ayında Profesörlük kadrosuna atandım. Bu kadroya atanmam bende 21 yıldır çalıştığım üniversitemin sorunlarını nasıl çözebilirim ve üniversitemi daha üst seviyelere taşıyabilirim düşüncesi oluşturdu. Bir öğretim üyesi olarak bu hayallerimi uygulamaya geçiremezdim ve bunun tek yolu vardı ve bu yolda üniversiteme rektör olmaktı. Bu düşünce ile üniversiteme rektör olmak için Yüksek Öğretim Kurulunda Aksaray üniversitesi için rektör adaylığı başvuru ilanı yayınlayınca Aksaray üniversitesi için rektör adayı olarak başvuru yapma kararı verdim. Evliyim ve iki çocuğum var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.