Dolar 32,3453
Euro 34,7787
Altın 2.394,76
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

PTT’de İşe Girmenin Şartları Nelerdir?

PTT’de İşe Girmenin Şartları Nelerdir?
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2022 23:13

PTT bir kamu kurumudur.  Dolayısı ile de memur ya da personel olarak yapılacak PTT alım yapılırken belli başlı şartlar aranır. Bu şartlar her memur olmak isteyen için farklılık gösterse de alımlarda aranan ortak işe girme şartlarını aşağıda olduğu gibi sıralandı.

Ptt personel alımı ve Ptt işçi alımı için kamu kurumuna giriş şartları aranmaktadır. Bu şartlar da önem sırasına göre aşağıdaki gibidir;

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ilk şarttır.

– Başvuran kişinin idari işlem ya da yargı kararı ile kamu haklarının elinden alınmamış olması gerekir.

– İşe girmek isteyen erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması önemlidir.

– KPSS olarak bilinen Kamu Personeli Seçme Sınavında belirlenen baraj puanını aşmış olmak gerekir.

– Personel ve işçi adaylarının emeklilik süresini doldurmamış olması ve herhangi bir nedenden dolayı emekliye ayrılmamış olması şarttır.

– Bedensel ve zihinsel olarak görev yapacak sağlamlığa ve yeterliliğe sahip olmak.

– Belli alanlar için işe alımlarda belirli bir bölümden mezuniyet şartına sahip olmak.

– Taksirli suçlar hariç 6 aydan fazla bir ceza almamış olmak, affa uğramış olan suçların devlete ya da anayasal düzene karşı işlenen suçlar arasında olmaması gerekir.

-Personel olarak alınacak erkek adayların yaş aralığının 22 ile 32 yaş, kadın adayların ise 18 ile 27 yaş aralığında olması önemlidir.

– Başvuran kişinin kaçakçılık suçu kapsamında herhangi bir ceza ile hüküm giymemiş olması gerekir.

Yukarıda sayılan bu gerekliliklerin hepsi genel şartlar olarak karşımıza çıkar. Bazı durumlarda ise PTT personel alırken ihtiyaç duyulan kadro ya da alana göre farklı özellikler ve yeterlilik şartı da arayabilmektedir. Aranan bu özel şartların her biri açılacak işe alım ilanlarında ayrıntılı olarak yer alır. Şöyle ki; PTT işçi alımı esnasında sınav şartı aradığı için bu sınavlara belli şartları taşıyan adaylar ancak girebilir. Söz konusu şartlar PTT personel alım şartları olarak resmi sitede yayınlanır. Şartları taşıdığını düşünen adayların PTT sınavlarına girmesi ve gerekli puanı alması gerekir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.