Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Rektör Arıbaş: İsrail alçaklıkta zirveye ulaştı

Rektör Arıbaş: İsrail alçaklıkta zirveye ulaştı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ekim 2023 10:00

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) görev yapan Filistinli akademisyen Prof. Dr. Hatim Elhatip ile farklı bölümlerde eğitim-öğretim gören Filistinli öğrencileri dayanışma toplantısında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İsrail’in saldırılarının artık bilinçli bir soykırıma dönüştüğünü ve “insanım” diyen hiç kimsenin bu zulme sessiz kalamayacağını söyledi.

– Çocuklar, Kadınlar, Yaşlılar Acımasız Şekilde Katlediliyor –

Arakan, Doğu Türkistan, Filistin, Keşmir… Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların büyük bir baskı ve zulüm altında olduklarını, son iki haftadır Filistin’de yaşanan saldırıların bunu bir kere daha ortaya koyduğunu ifade eden ASÜ Rektörü Arıbaş, dünyanın gözü önünde yaşananların asla ve asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Gazze’de anne karnındaki bebeklerin, henüz yeni doğmuş ve hala anneye muhtaç yavruların, gençlerin, kadınların, yaşlıların ve hastaların acımasızca katledildiğini ve İsrail’in alçaklıkta zirve yaptığını söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, “Dünyanın hiçbir yerinde ve tarihin hiçbir devrinde, harp esnasında hastalara, yaralılara, acizlere, sağlık personeline ve hastanelere ilişilmedi. Filistin’de ise kasıtlı olarak hastaneler vuruluyor, yaralılar tedavi edilemesin diye ambulanslara saldırılıyor, sağlık personeli katlediliyor… Yüreklerin kaldıramayacağı, ‘insanım’ diyen kimsenin hoş göremeyeceği, kabul edemeyeceği, göz yumamayacağı ve susamayacağı iğrenç bir safhaya ulaşan saldırılar, artık bilinçli bir soykırıma dönüştü” dedi.

– Gazze Şu Anda Bombalar Altında Bir Açık Hava Hapishanesi –

Yıllardır sistematik bir biçimde benzeri saldırıların yaşandığını ve dünyanın Filistin’de olup bitenlere kayıtsız kaldığını dile getiren Rektör Arıbaş, “Dünya Filistin’e gözlerini yummuş durumda. Öte yandan neoconlar ve evanjelik Hristiyanlar Yahudilerden daha Siyonist bir noktaya geldiler. Onlar da katliamlara zemin hazırlıyorlar, katliamı aklıyorlar ve mazlumu suçlu gösteriyorlar. Gazze şu anda bombalar altına bir açık hava hapishanesi durumunda. Maalesef vicdanları yaralayan terör olayları sürüyor. Acımız çok büyük ve yüreğimiz kanıyor” dedi.

Filistin’deki saldırılarda hem ASÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatim Elhatip’in hem de öğrencilerin pek çok yakınını kaybettiğini ve onların acılarını yürekten paylaştıklarını ifade eden Rektör Alpay Arıbaş, “Biz, ASÜ’deki Filistinli öğrencilerimize yardımcı olmak ve onların acılarını paylaşabilmek için her daim hazırız. Kapımız her zaman açık. Ne yapabilirsek yanlarındayız. Allah’ın izniyle bu karanlık günleri dayanışma içinde, hep birlikte aşacağız” dedi.

– Prof. Elhatip ve Bazı Öğrenciler, Saldırılarda Yakınlarını Kaybetti –

Son iki hafta içinde 16 akrabasını İsrail saldırılarında kaybeden Prof. Dr. Hatim Elhatip de yaşananların insanlık adına utanç verici olduğunu kaydetti. Henüz üç aylık olan halasının torununun dahi katledildiğini ifade eden Hatim Elhatip, “Gazze’de elektrik yok, su yok, hayat yok… Orası artık tamamen karanlıkta kaldı. Ağır bombalarla binalar hedef alınıyor ve yıkılıyor. Bombalanan yerlerde insanlar ölüyor. Belki yaralı kurtulanlar oluyor ama onlara da ulaşabilen olmuyor” dedi.

Toplantıya katılan Filistinli öğrencilerden bir kısmı da aile fertlerinin ve akrabalarının İsrail saldırılarında şehadete yürüdüğünü belirtti. Hayatta olan yakınlarından bazılarının İsrail askerlerince hapishaneye atıldığını belirten öğrenciler, bölgeyle iletişime geçemediklerinin de altını çizerek, Gazze’de yaşananları anlattı. Düzenlenen Dayanışma Toplantısına Rektör Alpay Arıbaş’la birlikte Rektör Yardımcıları

Prof. Dr. Ömer Köse, Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanları katıldı.

Rektör Alpay Arıbaş, toplantıda tüm öğrencilerle yakından ilgilendi, hikâyelerini dinledi ve her an temas halinde olacaklarını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.