Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Rektör Arıbaş: Memleketimde görev yapmaktan gurur duyuyorum

Rektör Arıbaş: Memleketimde görev yapmaktan gurur duyuyorum
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ağustos 2023 14:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aksaray Üniversitesine (ASÜ) Rektör olarak atanan Prof. Dr. Alpay Arıbaş, göreve başladı.

Bir Aksaraylı olarak kendi memleketinde hizmet verecek olmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Arıbaş, hedeflerinin, vatanını seven, özgüveni olan ve ülkesini uluslararası platformlarda ifade edebilecek nitelikte öğrenciler ve akademisyenler yetiştirmek olduğunu belirtti.

– Herkesin Ortak Amacı Memlekete Hizmet Etmektir –

Ankara’daki mazbata programının ardından Aksaray’a gelen ve ASÜ Rektörlük makamında düzenlenen devir-teslim törenine katılan Rektör Alpay Arıbaş, görevi Prof. Dr. Yusuf Şahin’den devraldı. Bir Aksaraylı olarak ulema şehri Aksaray’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Arıbaş, “Böylesi kadim bir kentin böylesi gelişmiş ve evrensel ilkelere sahip üniversitesinde hizmet edebilecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu gururu bana bahşeden Rabbime şükrediyor; görevi bana tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Farklı makam ve kademelerdeki herkesin ortak amacının memlekete hizmet etmek olduğuna ve hizmetlerin kalıcı olmasının kişileri de baki hale getirdiğine dikkat çeken ASÜ Rektörü Arıbaş, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Şahin’in yapmış olduğu hizmetleri müşahede etmekteyiz. Uyumlu bir ekiple büyük çalışmalar yapmış, Üniversitemize güzel katkılarda bulunmuş… Yusuf Hocam gibi bir Rektörün ardından görevi devralıyor olmaktan dolayı kendimi çok şanslı addediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Sayın Rektörümüzün bıraktığı yerden görevi alıp, daha fazla hizmet edebilmek için gayret edeceğiz” dedi.

– ASÜ’yü Bir Üst Platforma Taşımak Adına Çalışacağız –

Doğru işler yapmanın ve güzel eserler bırakabilmenin önemine dikkat çeken ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ASÜ’yü bir üst platforma taşıyabilmek için yoğun bir çaba sarf edeceklerini vurguladı. Akademik bakımdan ASÜ’yü daha ileri noktalara götürmek istediklerini söyleyen Arıbaş, “Bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü ASÜ’nün altyapı sistemi kurulmuş. Artık bizim bilime ve sanata ayıracak vaktimiz daha çok olacak. Hedefimiz vatanını seven, özgüveni olan ve ülkesini uluslararası platformlarda ifade edebilecek nitelikte öğrenciler ve akademisyenler yetiştirmek olacak” dedi. Arıbaş’a Rektörlük Cübbesini giydiren ve kurum mührünü teslim eden Prof. Dr. Yusuf Şahin ise sekiz yıl boyunca ASÜ’ye en iyi hizmeti vermenin gayretinde olduklarını ve kurumu aldıkları noktaya göre daha üst bir yerde teslim ettiklerini belirtti. Rektör Arıbaş’ın ASÜ’yü kendi bıraktıkları yerden çok daha ileri noktalara taşıyacağından emin olduklarını da dile getiren Prof. Şahin, “Sayın Rektörümüze görevinde başarılar diliyoruz. Kendisi büyük bir sorumluluk üstlendi. Allah yar ve yardımcısı olsun. Rektörlerin ve aslında idarecilerin çokça duaya ihtiyacı var. Biz de her daim kendisine destek olmaya hazırız” dedi.

Rektör Yardımcıları ve Senatörlerin de katıldığı programın sonunda çiçek ve plaket takdimlerinde bulunuldu. Rektör Alpay Arıbaş, Prof. Yusuf Şahin başta olmak üzere, ASÜ’ye katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

– Prof. Dr. Alpay Arıbaş Kimdir? –

Aslen Aksaraylı olan Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 1968 yılında Bitlis’te doğdu. 1993 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1993-1998 yılları arasında mecburi hizmet ve askerlik yükümlülüğünü pratisyen hekim olarak yerine getirdi. 1998-2003 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2003-2009 yıllarında Konya Numune Hastanesi ve Meram Eğitim Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji uzmanı olarak çalışan Arıbaş, 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde akademik göreve başladı. 2010 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Kardiyak Aritmiler ve Kardiyak Pacemakerler konularında eğitim aldı. 2015 yılında Doçent, 2021 yılında Profesör kadrolarına atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uluslararası dergilerde yayımlanmış 47 adet bilimsel makalesi, kitap bölüm yazarlıkları, çok sayıda uluslararası ve ulusal kongre bildirisi mevcuttur. Türk Kardiyoloji Derneği ve European Society of Cardiology üyesi olan Prof. Dr. Alpay Arıbaş, evli ve bir çocuk babasıdır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.