Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu

Rektör Şahin Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
18 Nisan 2018 20:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Üniversite sınavlarında ilk dilimde puan alan öğrencilerin büyük kısmının Tıp Fakültesi düşündüğünü, bunun anlaşılabilir olduğunu ancak diğer alanları da önemsemek gerektiğini söyledi.

Rektör Şahin Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencileriyle “Kariyer Söyleşisi” programında bir araya geldi. Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı başarı ivmesinin eğitim-öğretimin niteliğinin gelişmesine de vesile olduğunu ve bugün öğrencilerin geçmişe kıyasla son derece geniş imkânlara sahip olduğunu kaydeden Şahin, kendi kuşaklarının daha kısıtlı imkânlarla okuduğunun altını çizdi. Bunun kıymetini bilmek gerektiğini söyleyen ASÜ Rektörü Şahin, üniversite sınavları ve tercihler konusunda da tavsiyelerde bulundu. Türkiye’de, yüksek puan kategorisindeki öğrencilerin büyük kısmının Tıp Fakültesi’ne gitmek istediğini ve aslında bunun anlaşılabilir olduğunu ifade eden Şahin, “Meseleye sadece bu cepheden bakmak çok doğru olmaz. Hayatın diğer alanlarını da eksik bırakmamak gerekiyor. Mimarlık, siyaset, mühendislik, sosyoloji… İlk dilimden puan alan öğrenciler bu alanlara da gitmeli. Sürekli hayatın bir alanını öncelemek, diğer alanlarını eksik bırakabiliyor. İyi mimarlar, iyi sosyologlar, iyi öğretmenler, iyi mühendisler olursa, bu durum hayatın her alanına olumlu etki yapar” dedi. Bazen öğrencilerle ailelerinin tercihler konusunda aynı noktada buluşamadıklarını söyleyen Şahin, “Aileler kimi zaman kendi istedikleri alanlara çocuklarını yönlendirebiliyorlar. Tercihlerde elbette ailenize ve öğretmenlerinize danışın ama en nihayetinde bölümü siz okuyacağınız için son kararı kendiniz verin. Bu süreci de kırıp dökmeden yapmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Şahin, sunumunun ardından soruları cevaplandırdı ve tüm öğrencilere gerek sınav sürecinde, gerekse hayatta başarılar diledi. Etkinlik, okul içi düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesinin ardından sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.