Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin: Nitelik, rakamlardan daha önemlidir

Rektör Şahin: Nitelik, rakamlardan daha önemlidir
Aksaray Anadolu AŞ
27 Aralık 2018 20:08

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, işlerin nitelik kısmına daha yoğun şekilde odaklanmak gerektiğini, bazen sadece rakamlar üzerinden değerlendirmeler yapmanın doğru olmayacağını belirtti.

İslami İlimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına katılan Rektör Şahin, 2018 yılını değerlendirdi ve kampüste yaşanan gelişmeleri anlattı. Konuşmasının devamında, çalışmalarını şekillendirdikleri temel prensiplere dikkat çeken Şahin, niteliğin nicelik kadar önemli olduğunu vurguladı. Öğrenci sayısı, akademisyen sayısı, düzenlenen etkinliğe katılımcı sayısı… Bu rakamların bir takım değerlendirmeler için bazı fikirler verebileceğini, ancak asıl önemli noktanın nitelik olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Zarif, estetik, saygılı, vefayı bilen ve bu düsturları bir hayat tarzı haline getiren nesiller yetiştirmek rakamlardan çok daha önemlidir. Biz, arzu ettiğimiz zarafeti, estetiği, sevgiyi, saygıyı; yani insanı insan yapan bu önemli değerleri kültür-sanat faaliyetleri ile geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. İç dünyamızı ilgilendiren alanlarda daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi. Yeni neslin görsel ve işitsel malzemelerden çok daha fazla etkilendiğini ve bu alanları çok iyi değerlendirmek gerektiğini anlatan Şahin, “Yeni kuşağı bu haliyle kabullenmemiz ve anlama düzlemlerine uygun şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bazen sayfalarca bilgi, 5-10 saniyelik bir görselle çok daha etkili şekilde ve daha geniş bir kitleye anlatılabiliyor. Bu sebeple kültür-sanat faaliyetleri işlerimizi şekillendirmenin önemli bir alanını temsil ediyor. Biz de, elimizden geldiğince bu çalışmaları destekliyoruz” dedi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün de çalışmalara dair yaptığı kısa açıklamasında özetle şunları söyledi: “Din, insan içindir ve insanın mutluluğunu hedefler. Bu manada İslami İlimler ve İlahiyat Fakülteleri hayatı, insanı, olayları, evreni, varlığı anlamlandırmaya gayret göstermesiyle, hayata canlı dokunuşlarıyla, hayatın içinde insanı dinamik kılan düzenlemeleriyle toplumu inşa eder. Toplumun yenilenmesinde hayati roller üstlenmektedir.” Toplantıda Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kaçar akademik durum, Fakülte Sekreteri Ayhan Türk ise idari durum hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik, akademisyenlerin öneri ve taleplerinin dinlenmesi ve çeşitli çalışmalara katkı sunan isimlere belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.