Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Rektör Şahin Tokat’ta konferans verdi

Rektör Şahin Tokat’ta konferans verdi
24 Şubat 2018 21:06

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, siyasetin seyisle aynı kökten geldiğini; seyisin, insanlara zarar verebilecek bir atı insanlara yararlı hale getirdiğini, siyasetçinin de devleti insanlara hizmet eder hale getirdiğini belirtti.

Cihannüma Derneği ile Birlik Vakfı Tokat şubelerinin, Tokat Kent Konseyi’nin de desteğini alarak düzenlediği toplantıda bir konferans veren Rektör Şahin, siyaset ve bir olgu olarak devlet kavramlarına dair görüşlerini paylaştı. Kavramsal tanımlamaların ardından terör unsurlarına dikkat çeken ve devleti ele geçirme arzusunun kökenlerine değinen ASÜ Rektörü, 15 Temmuz’un bu manada çok iyi okunması gerektiğini söyledi. FETÖ ve benzeri tüm oluşumların neden devleti ele geçirmeye çalıştıklarını anlamak gerektiğini, bunu iyi kavramadan yapılacak her çalışmanın eksik olacağını söyleyen Prof. Şahin, “Devlet, millet, dernekler, sivil toplum kuruluşları… Bu noktada herkes dikkatli olmak zorunda” dedi.

Şahin, konferansın son bölümünde terör unsurlarına dair alınabilecek tedbirler üzerine bir değerlendirmede de bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.