Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 27°C
Sal 30°C

Roketler Aksaray’dan gökyüzüne ateşlendi

Türkiye’nin en önemli roketçileri olmaya aday öğrenciler roketlerini Aksaray’dan gökyüzüne ateşledi.

Roketler Aksaray’dan gökyüzüne ateşlendi
Aksaray Anadolu AŞ
8 Eylül 2021 23:04

Bakan Varank ve Bayraktar, Tuz Gölü’nün Aksaray bölgesinde düzenlenen TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları’nı izledi

ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından yürütülen, TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması Tuz Gölü’nün Aksaray bölgesinde düzenleniyor.

Lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlarından oluşan 80 takımın yarıştığı TEKNOFEST 2021 organizasyonunun 9’uncu gününde 13 yarışmacı roketlerini gökyüzüne ateşledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yarışmalara katılarak gençlerin bu heyecanına ortak oldu.

Bakan Varank ve TEKNOFEST Başkanı Bayraktar, takımların masalarını ziyaret etti. Yarışların atış startı da Varank ve Bayraktar tarafından verildi.

Öğrencilerden, geliştirdikleri roketlere ilişkin bilgi alan Varank, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TEKNOFEST’in, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olduğunu söyledi.

Varank, “Türkiye’nin farklı illerinde farklı kategorilerde yarışmalarla, gençlerimizin içindeki teknoloji ateşini, bilim ateşini tutuşturmaya çalışıyoruz. Bugün de o yarışmaların en eğlencelilerinden, en heyecanlılarından biri olan roket yarışları için tekrar Aksaray’dayız” dedi.

Aksaray’da 4’üncü kez roket yarışlarına katıldıklarını ifade eden Bakan Varank; “Daha önce Türkiye’de böyle bir yarışma düzenlenmiyordu. Artık liselerden başlayarak, ülkemizde gençler takımlarını kurup bu yarışmalara katılmaya başladılar. Biz gençlerimizin içerisindeki coşkuyu, heyecanı, gençlerimizin takımlar kurarak, bu işlere emek vermesini gerçekten önemsiyoruz. Onların heyecanı bizi daha da çok heyecanlandırıyor. Biz biliyoruz ki; bu yarışmalara katılan gençlerimiz, gelecekte Türkiye’nin en önemli roketçileri olacak, uzay alanında çalışan en önemli bilim insanları ve mühendisleri olacak. Biz bu ışığı görebiliyoruz” diye konuştu.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, Roket Yarışmasında dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.