Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Sağlık çalışanlarından eylem kararı: Aksaray’da sağlıkçılar iş bırakacak!

Sağlık çalışanlarından eylem kararı: Aksaray’da sağlıkçılar iş bırakacak!
Aksaray Anadolu AŞ
5 Aralık 2021 23:17

Sadece hekimler için kabul edilen zam kararı hemşirelerin ve diğer sağlık emekçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Sağlık çalışanları eylem kararı aldı.

Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara ve Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya, bütün Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu.

Sağlık-Sen Aksaray Şubesi Başkanı Rıfat Kaya açıklamasında, “Değerli sağlık çalışanları, Sağlık-Sen Genel Merkezi’mizin almış olduğu karar gereği 7 ve 9 Aralık 2021 tarihlerinde tüm sağlık ve sosyal hizmetler kurumlarımızda iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. 7 Aralık 2021 Salı günü saat 08:30’da Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklamamızla birlikte iş bırakma eylemimiz başlayacaktır. Tüm sağlık çalışanlarımızı basın açıklamamıza ve eylemimize davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen Aksaray Şubesi üyeleri de alınan karar neticesinde 6 Aralık 2021 Pazartesi günü iş bırakacak. Aksaray il genelindeki Türk Sağlık-Sen Aksaray Şubesi üyesi sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi bir gün sürecek. Pazartesi günü iş bırakma eyleminin yanı sıra Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyerek talepleri yeniden dile getireceklerini ifade eden Türk Sağlık-Sen Aksaray Şubesi Başkanı Taner Kara, “Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Tüm sağlık çalışanlarına adil bir maaş zammı için 6 Aralık 2021 Pazartesi günü 112, Acil, Ameliyathane ve Yoğun bakımlar haricinde bir gün süre ile iş bırakıyoruz. 6 Aralık 221 Pazartesi günü saat 12:30’da Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünde basın açıklamamıza tüm sağlık çalışanları davetlidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.