Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Sahte doçent Zehra Zulal Atalay Laçin’e tahliye kararı

Sahte doçent Zehra Zulal Atalay Laçin’e tahliye kararı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ocak 2022 15:40

Aksaray Üniversitesi’nde yaşanan sahte doçent olayı karara bağlandı. 3 yıl dört ay hapis cezasına çarptırılan sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) doçentlik belgesi sahte çıkan “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına sebebiyet vermek suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla hakkında dava açılan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin, “dolandırıcılık”tan 1 yıl 3 ay ve 11 bin 300 lira, “sahtecilik” suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Aksaray 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmaya tutuklu sanık Laçin, Aksaray T Tipi Kapalı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada, savunmasını yapan Laçin, uzun yıllar Irak’ın Erbil şehrindeki üniversitelerde görev yaptığını söyledi.Altı dil bildiğini söyleyen Zehra Zulal Atalay Laçin hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve beraatini talep etti.

Duruşmada tanık olarak ifadesi alınan ASÜ personelden sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ise üniversitenin kurumsal ihtiyaçlarına yönelik her yıl öğretim görevlisi ilanına çıktıklarını belirtti. Bakırtaş, sanık hakkında şüphelerin oluşması üzerine gerekli yerlere bildirimler yaptıklarını ifade etti. Aksaray Üniversitesi’nin avukatı ise sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Laçin’in avukatı da iddianamedeki suçlamalardan sadece doçentlik belgesinin sahte hazırlandığını ve bu suçu kabul ettiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, Laçin’e “dolandırıcılık” suçundan 1 yıl 3 ay ve 11 bin 300 lira, “sahtecilik” suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Heyet ayrıca sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.