Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Samsung, 5,23 Gbps ile 5G Hız Rekoru Kırdı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, hem 4G hem de 5G baz istasyonlarını aynı anda kullanarak rekor yükseklikte indirme hızına ulaştığını …

Samsung, 5,23 Gbps ile 5G Hız Rekoru Kırdı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 13:12

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, hem 4G hem de 5G baz istasyonlarını aynı anda kullanarak rekor yükseklikte indirme hızına ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Güney Kore’deki Samsung laboratuvarında gerçekleştirilen denemede 40 MHz 4G frekansı ile 800 Mhz 5G frekansı mmWave’de birleştirilerek E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC) teknolojisi kullanan tek bir cihazda 5,23 Gbps indirme hızına ulaşıldı.

Samsung’un açıklamalarına göre söz konusu test sırasında şirketin mevcut ticari uçtan uca bağlantı çözümleri cihazlari ve Samsung Galaxy S20+, 4G sinyaller, 5G sinyaller (Compact Macro Link) ve 4G/5G ortak çekirdek (Link) kullanıldı. Elde edilen 5,23 Gbps indirme hızı, geçtiğimiz yıl MU-MIMO teknolojisi ile elde edilen 4,25 Gbps hız rekorunu geride bırakmış oldu.

blank

Samsung, söz konusu test sırasında kullanılan EN-DC teknolojisinin, operatörler tarafından her iki ağın avantajlarını en üst düzeye çıkarmak ve daha üst düzey bağlantı hızları, daha iyi bir kapsama alanı ve güvenilirlik sunmak için kullanılabileceğini aktardı. Samsung, test sırasında daha fazla verimlilik sunan ve birden fazla spektrum kanalını birleştiren taşıyıcı kümelerden de yararlandığını aktarıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsung başkan yardımcısı Ji-Yun Seol, Samsung’un gerçekleştirdiği test ile 5G teknolojisinde çığır açtığını ve kullanıcılara 4G ile 5G’yi bir çift olarak sunmanın gücünü gösterdiğini ifade etti. Özellikle Huawei’nin ABD ambargosunda olması nedeniyle 5G uçtan uca çözümler konusundaki varlığını iyiden iyiye artıran Samsung, pek çok ülkede operatörler ile 5G ağ ekipmanı tedarik anlaşmaları imzalamış durumda.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.