Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Sarıyahşi Belediyesi’ndeki dayak görüntüleri dosyaya girdi!

Aksaray’da 1.5 yıl önce Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin bir vatandaşa yönelik şiddet uyguladığı görüntüler dün görülen mahkemede delil olarak sunuldu.

Sarıyahşi Belediyesi’ndeki dayak görüntüleri dosyaya girdi!
Aksaray Anadolu AŞ
11 Kasım 2021 18:55

Aksaray’ın Sarıyahşi Beldesinde Belediye Başkanı Fatih Ünsal ile görüşmesi esnasında Başkan Ünsal ve 3 personelin kendisini darp ettiğini iddia eden vatandaş Turgay Alıcı, darp olayından sonra, darp ettiği söylenen personellerin şikayetiyle dava edilmişti. Alıcı, açılan davada tanık olarak bulunan Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ın da kendisine saldıranlar arasında yer aldığını iddia  etmiş ancak konu açıklığa kavuşturulamamıştı. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’ün yaptığı bir açıklama ile Eylül ayında ortaya çıkarılan bir kamera kaydının Alıcı’nın darp edildiği görüntüleri içerdiği tespit edildi. Davanın seyrini değiştirecek bu gelişme üzerine avukatlar görüntünün dava dosyasına girmesi için hazırlandı.

VATANDAŞA TAM DESTEK VERİLDİ

Konuyla ilgili yeni duruşma dün yapıldı. Duruşmaya, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve il yöneticileri darp edilen vatandaş Turgay Alıcı’ya destek vermek amacıyla katıldı. Ayrıca davada Alıcı’nın avukatlığını CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Yasemin Turan Özdemir, CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Hatice Akdemir ve Aksaray Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Av. Bilal Özdemir üstlendi. Vatandaşı darp ettiği iddia edilen ve tanık olarak dosyada bulunan Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve davacı personel duruşmaya katılmazken, duruşmada davacı personeli avukatı temsil etti.

DAYAK GÖRÜNTÜLERİ DOSYAYA GİRDİ

Duruşmada darp edilen vatandaş Turgay Alıcı’nın avukatları tarafından, başkan ve personellerin kendisini darp ettiğine dair Belediye güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler yeni delil olarak sunuldu. Duruşmanın Hakimi delillerin incelenmesi için davayı 24 Şubat 2022’ye erteledi.

“ADALET HERKESE LAZIM OLACAK”

Duruşma çıkışında konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere “Kamuoyunun vicdanını sızlatan bir davayı takip için buradayız. Türkiyede en büyük sorun adaletin yerini geç bulması. Türk halkının yakından bildiği bir olay yaşanıyor olayın mağduru soyada sanık durumunda. Avukat arkadaşlarımızın çalışması ile gerçek ortaya çıkaran videolar ortaya çıktı ve dosyaya itiraz edildi. O görüntülerde belediyeye hakkını aramaya giden bir vatandaşın belediye başkanı ve personel tarafından vicdansızca bir saldırıya uğradığı gerçeği ortaya çıktı. Biz CHP olarak herkes için hukuk ve adalet anlayışıyla yola çıkıyoruz.

Bu davayı adalet yerini bulana ve eylemi gerçekleştiren failler ceza alana kadar yakından takip edeceğiz. Belediyeler tüm halkın ortak malıdır. Orda kendi hakkını arayan insanların başkan ve personel tarafından darp edilmeleri üzücüdür. Türkiye’de İktidarın yarattığı iklimin getirdiği tablonun fotoğrafıdır. Hukuktan ahlaktan nasibini almayanlara hukukun bir gün onlara da lazım olacağını hatırlatıyoruz. Yöneticiler vicdanlı ahlaklı ve adaletli olmalıdır” ifadelerini kullandı.

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.