Dolar 32,3911
Euro 34,7453
Altın 2.405,85
BİST 10.189,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Satıcılar, GeForce RTX 3060 Fiyatını Çıkmadan Yükseltti

NVIDIA’nın merakla beklenen yeni ekran kartı olan GeForce RTX 3060, 25 Şubat’ta satışta olacak. Kart şimdi piyasaya çıkmamış olsa da kimi …

Satıcılar, GeForce RTX 3060 Fiyatını Çıkmadan Yükseltti
Aksaray Anadolu AŞ
14 Şubat 2021 23:48

NVIDIA’nın merakla beklenen yeni ekran kartı olan GeForce RTX 3060, 25 Şubat’ta satışta olacak. Kart şimdi piyasaya çıkmamış olsa da kimi perakende satıcılar daha şimdiden kartın listeleme fiyatlarını üst çekmeye başladı.

NVIDIA’nın şirket içi ambargo rehberine nazaran birinci çıkacak olan modeller tavsiye edilen satış fiyatından tüketiciler ile buluşacak. Bu da perakendecilerin ön siparişteki eserleri ne vakit müşteriye ulaştırırlarsa ulaştırsınlar fiyat değişimi olmadan müşteriye sunacağı manasına geliyor.

Ön siparişler de inançta değil

blank

Öte yandan şimdiye kadar pek çok farklı olayda satıcıların ön siparişleri iptal ettiklerini görmüştük. Benzeri bir durum NVIDIA’nın başına da gelebilir. Daha berbatı de firmanın bu duruma karşı yapabilecekleri çok az. Tahminen ön siparişleri iptal eden firmalara kota uygulayabilirler fakat herkes ön siparişi iptal ederse bu da bir tahlil olmayacaktır.

Avrupa’nın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren ProStop da daha şimdiden listelemelerde yer alan fiyatları arttırmış durumda. Hatta bu fiyat artışını tüketiciler rastgele bir sipariş bile veremeden evvel gerçekleştirdiler. Üstelik bu artış hiç de az olmadı. Tavsiye edilen satış fiyatı 329 Euro olan kartlar 499 Euro’dan listelendi.

ProShop yalnız da değil

blank

Her ne kadar ProShop en bariz örnek olsa da grafik işlemcilere yönelik ağır talepten faydalanmak isteyen tek firma değil. Son bir haftada pek çok satıcı, GeForce RTX 3060 ekran kartının ve serinin öteki üyelerinin fiyatlarını yaklaşık olarak 100 Euro daha arttırma yoluna gitti.

Hem yeni oyunların grafik ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler, hem görsel sanatlarla uğraşan sanatkarlar hem de kripto para madencileri grafik işlemcilere yönelmiş durumda. Bu nedenle de ekran kartı piyasası uzun müddet daha istikrarsız olmaya devam edecek üzere gözüküyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.