Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Şehit Aileleri Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesini ziyaret etti..

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
26 Aralık 2017 17:31

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Şehit Aileleri Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesini ziyaret etti.

Şehitlik ve gaziliğin bir bütün olduğunu ifade eden Pekmez; “Özgürce yaşadığımız bu topraklar şehit ve gazilerimizin kanları ile bize vatan oldu. Bunun değerini iyi anlamalı gençlerimize bunu çok iyi anlatmalıyız” dedi.

Pekmez beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile Aksaray Şehit Aileleri Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek başkanı şehit Orhan Koçak’ın babası Hüseyin Koçak ile görüşen Pekmez; dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Yeşim Pekmez Hanımefendinin Aksaray şehit aileleri ile her zaman yakından ilgilendiğini belirten Koçak; aile ziyaretleri, sık aralıklarla düzenlediği çeşitli programlarla şehit aileleri ile bir araya geldiği için Pekmez’e teşekkür etti. Şehit aileleri ile dernek çatısı altında her zaman bir araya geldiklerini imkânlar ölçüsünde ihtiyaç durumuna göre ailelere kendilerinin de destek sağladıklarını anlatan Koçak; “Şehit ailelerimize her zaman onurlu dik durmak yakışır. Şehitlik herkese nasip olmuyor. Toplum, devletimiz ailelerimize çok duyarlı davranıyor.” dedi.

-En büyük minnetimiz şehitlerimize ve ailelerinedir

Yeşim Pekmez Hanımefendi; “Devletimiz, milletimiz her zaman şehit ailelerimizin destekçisidir. Bizler her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. En büyük minnetimiz şehitlerimize ve ailelerinedir. Onların sorunlarını çözmek, varsa eksiklik ve ihtiyaçlarını gidermek bizim en öncelikli görevimizdir’ dedi.

Pekmez daha sonra Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Gazi Mustafa Dağ ve gazilerle görüşen Yeşim Pekmez Hanımefendi; Aksaray’da ve Türkiye genelinde düzenlenen birçok etkinlikte Aksaray’ı en iyi şekilde temsil eden Aksaray Şubesinin çok etkin olduğunu bunu yakından takip ettiklerini söyledi.

Aksaray’daki Kore, Kıbrıs ve İç Güvenlik gazileri hakkında bilgi alan Pekmez; şehit aileleri ziyaretlerinde ilçe, belde ve köylerde yaşayan gazileride evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi. Şehitlik ve Gaziliğin bir bütün olduğunu kaydeden Pekmez; gazilerin tarihin yaşayan canlı tanıkları olduğunu onları ziyaret etmekten onur duyduklarını söyledi.

-Her zaman baş tacısınız

Dernek Başkanı Mustafa Dağ ve gazilerle bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez; ülkenin kolay vatan olmadığını bunun gelecek kuşaklara çok iyi aktarılması gerektiğini belirtmeleri üzerine; “Şehitlik ve Gazilik anlam olarak bizde çok kıymetli, özgürce yaşadığımız bu topraklar şehit ve gazilerimizin kanları ile bize vatan oldu. Bunu değerini iyi anlamalı gençlerimize de bunu çok iyi anlatmalıyız. Sizler her zaman baş tacısınız. Her zaman size destek olmaya sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Hakkı ödenemeyecek kişilersiniz” dedi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten gaziler yakın ilgi ve alakasından dolayı Yeşim Pekmez Hanımefendi’ye teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.