Dolar 32,5439
Euro 34,8924
Altın 2.434,25
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

Şehit ailelerini memnun eden ziyaretler devam ediyor

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ziyaretlerine devam ediyor..

Şehit ailelerini memnun eden ziyaretler devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2017 12:32

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ziyaretlerine devam ediyor. Gülağaç İlçesine bağlı Demirci, Gülpınar beldeleri ile Camiliören köyündeki şehit ailelerini ziyaret eden Pekmez; “Acı hep taze, ancak biz acılara ortak olacağız, şehitlik onuru ve şehit ailesi olmanın gururunu yaşayan ailelerimizin her zaman yanında olup onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız’ dedi.

Pekmez beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Rehyan Karabağ, Gülağaç Kaymakamı Kadir Ulusoy, 105. Dönem Mülki İdare Amiri Aksaray Kaymakam adayı Elif Nur Yaman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte Gülağaç ilçesine bağlı; Demirci, Gülpınar Beldeleri ile Camiliören köyünde yaşayan şehit aileleri ve yakınlarını ziyaret etti.

İlk olarak Demirci Beldesine giden Pekmez; Şehit Oğuz İlker Tosun’un ailesini ziyaret etti. 2015 yılında Şırnak’ta şehit düşen Tosun’un annesi Hatice, babası Orhan ile görüşen Yeşim Pekmez Hanımefendi; ne yaparlarsa yapsınlar şehitlerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirtti. Devletin kutsal vatan toprakları için şehit düşen evlatlarının ailelerine her zaman sahip çıktığını vurgulayan Pekmez; “Şehit ailelerimizin acıları hep taze; bizler her zaman sizlerin yanında olacağız. Bize şehitlerimizden kalan emanetleri olarak kalan sizler her zaman başımızın üzerinde olacaksınız” dedi.

Pekmez daha sonra beraberindeki heyet ile 1996 yılında İstanbul’da görevini yaparken şehit düşen Şehit Polis Süleyman Gez ‘in annesini ziyaret etti. Şehidin annesi Ayşe Gez ile görüşen Pekmez; şehit yakınlarının ilettiği talepleri dinledi. İmkanlar ölçüsünde şehit yakınlarının sorunlarını çözme gayretinde oldukların belirten Pekmez, Gülpınar Beldesinde yaşayan Şehit Şenol Altın’ın babasını ziyaret etti. 1992 yılında Tunceli’de şehit düşen Altın’ın babası Cemal Altın’la görüşen Yeşim Pekmez Hanımefendi tek başına yaşayan 84 yaşındaki Altın’la bir süre sohbet etti. Yeşim Pekmez Hanımefendi daha sonra 1993 yılında Hakkari-Çukurca’da şehit düşen Abdullah Satılmış’ın kardeşi Nuh Satılmış’ı Camiliören köyündeki evlerinde ziyaret etti. Şehit yakınları ile yakından ilgilenerek bilgi alan Pekmez; şehit yakınlarının çocuklarına çeşitli hediyeler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.