Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Şehit Sağlam adına Kütüphane açıldı

Şehit Sağlam adına Kütüphane açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Nisan 2018 16:25

Aksaray’ın Yuva Köyü Karapınarlar İlkokulunda Şehit Astsubay Piyade Başçavuş Adem Sağlam adına yapılan Kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yuva köyünde düzenlenen açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Murat Günaydın, Helvadere Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyol, Yuva köyü muhtarı Arif Çalak, Okul Müdürü Yakup Aksamaz, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yazgı yaptığı konuşmada, bilgi, kitap, bilim ve teknolojinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi

“ Böyle güzel bir günde sizlerle beraber olmak bizim için büyük bir mutluluk. İşin içinde kütüphane ve kitap olunca ziyaretimiz bambaşka bir anlam kazanıyor. Sizlerde biliyorsunuz biz bilgi ve kitap medeniyetiyiz. Bu medeniyetimizin ne kadar çok bir daha ayağa kalkmasını istiyorsak. O güçlü ve müreffeh günlerimizin tekrar yaşanmasını istiyorsak yeryüzünde adaletin sağlanmasını istiyorsak her şeyden önce bu bilimi ve teknolojiyi bizler tekrar elimize almalıyız. Bir zamanlar imparatorluk kurarken yeni yapılar meydana getirirken bu bilim ve teknolojiden faydalandık. Onun vesilesiyle tarihte büyük izler bıraktık. Ama şimdi maalesef bu bilim ve teknoloji başkalarının elinde sizlerde görüyorsunuz onlarda bambaşka şekilde yönetiliyor. Bambaşka bir şekilde dünyaya zulüm yayıyor. Biz bu zulümden kurtarmak tekrar bu medeniyeti ayağa kaldırmak sizlerin ve çok değerli hocaların katkılarıyla olacak. Her şeyden önce bu tür etkinliklerin kitap ve kitapseverlerin destekleriyle olacak. Bilgi bizim için önemlidir. Bilgi geleceğimiz için önemlidir. Bu tür etkinliğin diğer yerlerde de yapılması bizim en büyük isteğimizdir. Aksaray’ımızda da buna benzer çalışmalarımız var ve yapmaya devam edeceğiz. İlçelerimize ve kasabalarımıza da bu tür etkinliklerde her türlü desteği yapmak istiyoruz. Kitap olarak desteğimiz oldu ama bundan sonrada ihtiyaç ve talep olursa her zaman yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum.

Bu kütüphanenin anlamlı bir tarafı var. Şehidimiz Piyade Başçavuş Adem Sağlam adına yapılmasıdır. Her şeyden önce şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese huzurlarınızda Teşekkür ediyorum. Böyle anlamlı bir günde anlamlı bir açılış yapmak bizim için mutluluktur.”

Başkan Yazgı’nın konuşmasının ardından Minik öğrenciler halkoyunu gösteri yaptı. Öğrencilerden birisi üzerinden çıkardığı Türk Bayrağını Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’ya teslim etti. Başkan Yazgı, Türk Bayrağını öperek teslim aldı.

Daha sonra Başkan Yazgı ve beraberindeki protokol üyeleri Kütüphanenin kurdelesini birlikte keserek hizmete açtı. Başkan ve beraberindekiler

Ana sınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları yılsonu sergisini ziyaret etti. Başkan Yazgı “ Ana sınıfı öğretmenimiz Emine Ayça Ceylan ve öğrencilerimizi burada sergiledikleri birbirinden güzel çalışmaları İçin tebrik ediyorum.” dedi.

Bu arada İngiltere’de faaliyet gösteren 68 Yuvam Derneği öncülüğünde başlatılan İngiltere’deki yuvalı vatandaşlarla köyde yaşayan vatandaşlar tarafından toplanan 81 bin Türk Lirasının TSK Güçlendirme Vakfı’na bağışlanması nedeniyle Vakıf tarafından gönderilen altın madalya Başkan Yazgı, tarafından Yuva Köyü muhtarı Arif Çalak’a takdim edildi.

Başkan Yazgı, Yuva Köyü muhtarı Arif Çalak ve Yuva köyünün değerli halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.