Dolar 32,4239
Euro 34,8266
Altın 2.402,18
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Semt pazarlarında tezgah sayısı azalırken, fiyatlar da düştü

Semt pazarlarında tezgah sayısı azalırken, fiyatlar da düştü
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ocak 2022 12:51

Aksaray’da etkili olan kar ve tipinin ardından hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle semt pazarlarında tezgah sayısı azalırken, esnaflar da fiyat düşürdü.

Aksaray’da etkili olan kar ve tipinin ardından hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle semt pazarlarında tezgah sayısı azalırken, esnaflar da fiyat düşürdü. Aksaray’da yaklaşık 1 hafta süren kar yağışı ve tipiden pazarcı esnafı da nasibini aldı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kentte semt pazarlarında tezgah sayıları azaldı. Az sayıda esnafın tezgah açtığı semt pazarlarında kimi esnaflar ateş yakıp ısınırken, kimi esnaflar tezgahlarını gün bitmeden topladı.

Kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamadığı için bir çok ürüne erişemediklerini söyleyen esnaf, havanın soğuk olmasından dolayı vatandaşların dışarı çıkmadığını ve pazara gelmediğini belirtti. Satış yapamadıklarını belirten pazarcı esnafı Gökhan Çağlayan (41), “Pazarın tamamı kurulmadı. Çünkü mal yok, arabalarımız gidemiyor. Esnaflarımız gidemiyor soğuk, kar, tipi, boran” dedi.

Pazar alışverişi yapan vatandaşlardan Sami Yüksel (62), “Fiyatlar biraz normal, yani kimseye bir şey diyecek durumumuz yok. İnşallah geleceğimiz hayırlı olacak. Ben buradan herkese şunu söylüyorum, sabırlı olun. Birbirimize, vatanımıza, milletimize hayır dua edelim. İdarecilerimize dua edelim” dedi.

Vatandaş evde, ürünler tezgahta kaldı

Soğuk hava nedeniyle vatandaşların pazara gelmediğini belirten esnaflar, maliyetlerin arttığını ancak satışların azaldığını söyledi. Esnaf Ahmet Durmuş Özkanlı (54), “Soğuktan dolayı vatandaş çıkmıyor. Zararına mal satıyoruz şu anda, fiyatlar çok düşük. 2 buçuk lira mandalina, portakal bahçede de 2 lira 70 kuruş” diye konuştu.

Esnaf İbrahim Kocaman (40) ise, “Durumlar pazarda gördüğünüz gibi biraz soğuk, biz de çıkıyoruz. Çok şükür iş oluyor. Biraz daha sıkıntılar var” dedi.

blank

blank

blank

blank

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.