Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Sevgi Evleri’nin peyzaj çalışmalarına başlandı

Sevgi Evleri’nin peyzaj çalışmalarına başlandı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Kasım 2021 20:53

Devlet koruması altındaki çocuklara huzur ve refah içerisinde yetişeceği ortamlar oluşturmak için Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan Sevgi Evleri Projesi’nde inşaat çalışmaları tamamlandı. Peyzaj çalışmalarına başlanıldı.

Devlet Koruması altındaki çocukların sevgi hoşgörü ve aile ortamında yetişmesine yönelik hayata geçirilen Sevgi Evleri Nevşehir Caddesi Şifahane Mahallesinde toplam 10 bin metrekare üzerine inşa edildi.

Her yaş grubunun ayrı ayrı ortamlarda barınacağı şekilde dizayn edilen ve 8 bloktan oluşan sevgi evlerinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Kaba inşaatı ve çatı kaplaması yapılan Sevgi Evlerinin tüm bloklarında dış cephe kaplaması ve boyama işlemleri gerçekleştirildi.

Proje içerisinde bir adet idari bina olmak üzere güvenlik binası ve çocukların kaliteli zaman geçirmesi için sosyal tesis yer alıyor. Sosyal tesis içerisinde oyun alanları, kantin, dinleme alanı ve eğitici donanımların bulunduğu bölümler bulunuyor. Çocukların barındığı alanlarda yaş gruplarına göre iki farklı bloktan oluşacak olan sevgi evlerinin birinci bloğunda 0-6 yaş çocuk evi yer alırken, 7-18 yaş grubundaki çocuklar için 4 adet blok yer alıyor.

Sevgi Evleri Projesinin İnşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan Belediye ekipleri çocukların spor yapacağı basketbol ve voleybol sahalarının yapımı tamamlandı. Çocukların hoş zaman geçirebilecekleri yürüyüş yolları, kamelyalar ve oyun gruplarının kurulumu noktasında da çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Sevgi Evlerinin inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirterek bahçede kurulacak olan spor alanları, kamelyaları ve yürüyüş alanlarında çalışmaların başladığını vurguladı.

blank blank blank blank

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.