Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Sigara ve Elektronik Sigara Karşılaştırması

Sigara ve Elektronik Sigara Karşılaştırması
Aksaray Anadolu AŞ
28 Mayıs 2020 12:23

Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri de sigara gibi elektronik sigaranın da sağlığa olumsuz etkileri olduğudur. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var ki genellikle sigara ile karşılaştırıldığında elektronik sigara,  tartışılmaması gerekir. Elektronik sigara aslında sigaradan kurtulmanın en iyi yoludur.

Neden Sigarayı Bırakmalıyım?

En popüler yanlış görüş, nikotinin sağlığınıza zarar veren ana maddedir. Bu doğru değildir. Nikotin en güvenli bileşenlerden biridir. Katran ve karbon monoksit sağlığınıza zarar veren ve sonunda öldürebilecek ana bileşenlerdir.

Sigarayı bıraktıktan sonra, vücudunuzdaki olumlu değişiklikleri görebilir ve sağlığınızın birkaç hafta içinde yeniden kazanıldığını hissedebilirsiniz. Neredeyse öksürmeyeceksiniz ve her zamankinden daha iyi tadabilir ve koklayabilirsiniz.

Vücudunuzun yaşayacağı değişiklikler dışsal ve içseldir: Bağışıklık sisteminiz daha iyidir ve artık bu kadar sık ​​hastalanmazsınız. Daha iyi nefes alabilirsiniz, dişleriniz daha beyaz olur ve cildiniz daha iyi görünür.

Bir Elektronik Sigara, Sigarayı Bırakmanın En İyi Yolu Mudur?

Sigara bağımlılığı iki şeye dayanmaktadır: nikotin bağımlılığı ve sigara alışkanlığı.

  • Sigara içme ve nikotin alışkanlığından bir elektronik sigara kullanarak kurtulabilirsiniz.
  • Elektronik sigara, diş ve diş etlerine sigaranın verdiği zararı vermez. Ve elektronik sigara kullanmak ağzınızda sigaradaki gibi kötü bir tat bırakmaz, ayrıca ağız kokusu yapmaz.
  • Elektronik sigarada kullanılan likit ile nikotin dayanımı ayarlanabilir ve düşürülebilir.
  • Elektronik sigaraya alıştığınız zaman normal sigara içimi size haz vermeyecektir.

Bir Elektronik Sigara Ne Kadar Güvenlidir?

  • Elektronik sigarada tütün yanmamaktadır.
  • En zararlı maddeler yakma işlemi ile düzenli tütünden salınır. Duman ve katran öldürür – nikotin yapmaz.
  • Normal tütünle karşılaştırıldığında, elektronik sigaralar normal sigaraların yaptığı risklerin sadece bir kısmını oluşturmaktadır.
  • Düzenli tütünden elektronik sigaraya geçiş sağlığınıza önemli faydalar sağlar.
  • Likit buharının çevreye ve insanlara hiçbir etkisi yoktur.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.