Dolar 32,5025
Euro 34,8826
Altın 2.437,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

Sigorta Brokeri & Sigorta Brokerliği

Sigorta Brokeri & Sigorta Brokerliği
Aksaray Anadolu AŞ
31 Ağustos 2021 23:50

Bir sigorta brokeri, ihtiyaçlarınıza en uygun sigorta ürünlerini bulmanız için çalışan bir uzmandır. Aracı olarak çalışan brokerler sigorta piyasasını fazlasıyla iyi tanırlar. Bu nedenle sizin adınıza teklif alır, iyi anlaşmaları pazarlar ve sizin için ne anlama geldiğini açıklarlar.

Özellikle birkaç sigorta ürünü için pazardaysanız veya daha karmaşık gereksinimleriniz varsa, sigorta brokeri oldukça faydalıdır. Sigorta Brokeri, sigorta ve risk yönetimi konusunda uzmandır. Brokerler müşterileri adına hareket eder ve müşterilerinin çıkarlarına tavsiyelerde bulunur. Bazen bir sigorta komisyoncusu bir sigortacının acentesi olarak görev yapar, ancak bunun gerçekleştiği durumda, bu durum size tam olarak açıklanmalıdır. Bir sigorta brokeri, neyin sigortalanacağına ve bu risklerin başka yollarla nasıl yönetileceğine karar vermenize yardımcı olacak kişisel veya ticari risklerinizi tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Bir sigorta brokeri, belirli bir sigorta türünde veya endüstride uzmanlaşabilir, birçok farklı türle başa çıkabilir. Sigorta brokerleri, bir iddiada bulunmanız gerekirse çok yararlı olabilecek teknik önerilerde bulunabilirler. Aracı kurumlar, çok çeşitli rakip sigorta poliçelerinin şart ve koşullarının, yararlarının ve istisnalarının ve maliyetlerinin farkında olduğundan, kendi şartlarınız için en uygun teminatı bulmanıza yardımcı olabilirler. Sigorta brokeri, sigortayı seçilen sigorta şirketiyle birlikte ayarlamanıza yardımcı olabilir ve sigorta bütçenizden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair tavsiyeler verebilir.

SİGORTA BROKERİ SİZİN İÇİN NE YAPAR?

Sigorta brokeri, müşterileriyle risklerini anlamak ve varlıklarını ve işlerini korumak için sigortanın nasıl kullanılacağını tartışmak için birlikte çalışır. Sigorta brokeri, size risk yönetimi ve riskin azaltılması, mevcut sigorta ürünleri konusunda uzman tavsiyesi sunar. Hem işletmeler hem de bireyler için uygun sigorta kapsamını belirlemek ve düzenlemek için derinlemesine risk bilgilerini ve sigorta piyasasını kullanırlar. Sigorta brokerinin, piyasada mevcut olan sigorta poliçeleri yelpazesi hakkında geniş bir bilgiye ve müşterilerin bireysel ihtiyaçları için en iyi anlaşmaları müzakere etmelerine olanak tanıyan bir irtibat ağı vardır. Aynı becerileri ve irtibat ağını, müşterilerinin taleplerini çözmelerine yardımcı olmak için de kullanılır. Broker komisyoncusu zamandan, paradan ve endişeden tasarruf etmenizi sağlar. Bir komisyoncu ihtiyacınız olan teminatı anlamanıza yardımcı olabilir ve bu teminatı sigorta piyasasından sizin için satın alabilir. Genellikle tüketiciler ve işletmeler yalnızca en düşük fiyata dayalı bir karar vereceklerdir.  İster iş, ister ev veya motorlu taşıt sigortası olsun, aracılar doğru şekilde korunmanızı sağlamak için tavsiye ve yardım sağlar. Tavsiye ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmıştır.

SİGORTA BROKERLERİ NE YAPAR?

Türkiye’de, sigorta brokerliği yasalar çerçevesinde belirlenen kurallara göre uygulanmaktadır. Sigorta brokerlerinin çoğu, kurslara girmeyi ve sınavı geçmeyi içeren bir sigorta brokerliği lisansına sahip olmak zorundadır. Bu eğitim gereklilikleri ve bu alandaki deneyimler sayesinde brokerler sigorta konusunda önemli düzeyde bilgi edinirler. Belirli sigorta türleri ve belirli bir türde iddiaların nasıl ele alındığı hakkında iyi bilgilendirilirler. Örneğin, bir sigorta brokeri bireye, bir ev sahibinin sigorta poliçesinin ne tür riskleri kapsayacağını ve neleri neyin dışlayacağını açıklar. (Doğal afetler, kasıtlı davranışlar, ihmali davranışlar, kayma ve düşme, değerli eşyaların çalınması kaybı gibi vb.). Bu bilgiyle müşteriler ne tür sigortaya ihtiyaç duyduklarının yanı sıra ne kadar güvencenin gerekli olduğu konusunda daha bilinçli seçimler yapabilirler. Müşterilerin sahip oldukları borçları ve bu risklerin sigorta yoluyla nasıl doğru bir şekilde yönetilebileceğini anlamalarına yardımcı olmak bir sigorta brokerinin işidir. Brokerler daha sonra müşterilerin ihtiyaçlarına ve bütçelerine en uygun poliçeyi ve primi seçmek için çeşitli sigorta seçeneklerini incelemelerine yardımcı olabilir. Perakende ve ticari olmak üzere iki tür sigorta brokerleri vardır. Bireysel sigorta brokerleri, kişilere, araçlara, seyahatlere veya mülklere kapsam sağlamak için doğrudan bireyler ve şirketlerle birlikte çalışır. Ticari sigorta brokarları ise yüksek değerli teminat planları ile çalışmaktadır. Uçaklar, gemiler, ağır makineler ve diğer pahalı varlıklar için sigorta planları yaparlar.

SİGORTA BROKERLİĞİ NEDİR?

Bir sigorta brokeri farklı sigorta ve risk yönetimi türlerinde deneyimlidir. Bireylerin ve şirketlerin kendileri, evleri, işletmeleri veya aileleri için sigorta temin etmelerine yardımcı olurlar. Aracı kurumlar belirli bir sigorta türüne veya endüstriye odaklanabilir veya birçok farklı sigorta türü hakkında önerilerde bulunabilirler. Müşterilerine sigorta bulmaları ve satın almalarında yardımcı olmaları için bir hizmet sunarlar.

TÜRKİYE’DE SİGORTA BROKERLİĞİ

Tıpkı seçtiğiniz sigorta poliçesinin sizin için doğru seçim olduğundan emin olmak için biraz zaman harcayacağınız gibi, bir sigorta brokeri kullanmaya karar verirseniz, atadığınız kişinin size özel durumunuza yardım edeceğinden emin olmalısınız. Amerika ve Avrupa’da birçok ülkede kullanılan sigorta brokerliği ile Türkiye geç tanışmıştır. Sigorta Brokerliği, Türkiye’de 2000 yılında çıkarılan Sigorta ve Reasürans Brokerlik Yönetmeliği ile yasal zemine oturtulmuştur. Türkiye çapında 50’ye yakın sigorta broker firması bulunmaktadır.

Sigorta Brokerliği olarak 1984 yılından bu yana hizmet veren Ata Brokerlik ile siz de tüm sigorta ihtiyaçlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Hemen https://www.atabrokerlik.com/ adresini ziyaret edin.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.