Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Şirketiniz için bu 3 önlemi aksatmayın

Siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmemiş çalışanların en önemli ihmallerden biri olduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış …

Şirketiniz için bu 3 önlemi aksatmayın
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mart 2021 20:36

Siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmemiş çalışanların en önemli ihmallerden biri olduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, KOBİ’lerin 2021’de odaklanması gereken öncelikleri sıralıyor.

 

Siber güvenliği sağlamak, uzak ve hibrit çalışma ortamını ilk kez deneyimleyen KOBİ’ler için pek kolay görünmüyor. Birçok küçük şirket, büyük şirketler gibi risk altında olmadıklarını düşünerek siber güvenlik önlemlerine yeterince önem vermiyor. Ancak, siber güvenlik farkındalığı olmayan işletmelerin kendileri için bir maden olduğunu bilen hackerler, yüksek korumalara sahip şirketlere nazaran az eforla yüksek kazançlar elde edebilecekleri KOBİ’lere saldırmayı tercih ediyor. Özellikle, siber güvenli konusunda bilinçlendirilmemiş çalışanların en önemli ihmallerden biri olduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, KOBİ’lerin 2021’de odaklanması gereken öncelikleri sıralıyor.

 

1. Çalışanları bilinçlendirmek gerekiyor. KOBİ’lerin karşılaştığı en büyük zorluklardan birini bilgi eksikliği oluşturuyor. Büyük şirketlere göre saldırı riskinin daha az olduğunu düşünen işletmeler, çalışanların siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmesini arka plana atabiliyor. Ancak çalışanların sosyal mühendislik saldırılarını ve BEC (iş e-postası uzlaşması) girişimlerini tanıması, şirketlerinin güvenlik olaylarına kurban gitme olasılığını azaltıyor.

 

2. Çift faktörlü kimlik doğrulama yapmak gerekiyor. Büyük şirketlere oranla az sayıda çalışanlara sahip olan KOBİ’lerin; bir sisteme, ağa veya uygulamaya giriş yapan çok sayıda çalışanı bulunuyor. Bu durum da beraberinde yetkisiz erişimleri ve güvenlik açığını ortaya çıkarıyor. Bu nedenle, yerinde kimlik doğrulama sistemlerinin etkili olduğundan emin olarak, şirket güvenliğini en üst düzeye çıkarmak kritik bir adımı oluşturuyor. Çift faktörlü kimlik doğrulama güvenliğini KOBİ’lerin tercih etmesi gerekiyor.

 

3. Profesyonel destek almak önem arz ediyor. Özellikle siber güvenlik konusunda yetersiz önlemlere sahip olan KOBİ’lerin, kendileri için uygun, sağlam bir siber güvenliğe sahip olabilmesi gerekiyor. Bu konuda alacakları profesyonel destekler ile gerekli siber güvenlik çözümlerine ve süreçlerine sahip olabileceklerini unutmamaları önem arz ediyor.

 

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.