Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Site İçi SEO Nedir? Detaylı On Page SEO Anlatımı?

Site İçi SEO Nedir? Detaylı On Page SEO Anlatımı?
Aksaray Anadolu AŞ
18 Aralık 2021 12:00

Site içi SEO çalışmaları sitenin içinde yapılan Arama Motoru Optimizasyonu çalışmalarını kapsamaktadır.  Eğer sitenizin tamamen organik olarak takipçi artışı olmasını istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken maddelerden bir tanesini meydana getirmektedir.

Bu işlemler soncunda web sitesinin arama motoruna daha uyumlu hale gelmesi, böylece kullanıcılar tarafından yapılan sorgulamalarda daha üst sıralara çıkması sağlanmaktadır. Böylece gerek normal sitelerin, gerekse kurumsal web sayfalarının daha verimli yönetilmesi sağlanmaktadır. SEO çalışmaları site içi ve dışı olarak ayrılmakta olup, site içinde şu gibi çalışmalar yapılmaktadır;

  1. Kodlamaların Düzeltilmesi
  2. Fazla ve Kullanılmayan Eklentilerin Kaldırılması
  3. Sayfaların Başlık ve Alt Başlıklarının Doğru Düzenlenmesi
  4. Meta Açıklamalarının Doğru Hazırlanması
  5. URL Yapısının Anlamlı Olması
  6. Görsel Optimizasyonun Yapılması
  7. Site İçinde Yönlendirme Yapılması

Bu gibi işlemler Google SEO site içi çalışmalarda büyük önem göstermektedir. Ayrıca Google güncel olan web sitelerini daha üste aldığı için içerikleriniz ara ara güncellenmelidir. Bunun için yeni bir içerik oluşturmadan, mevcut olanları güncelleme yoluna gitmeniz de mümkündür.

Kodlamaların Düzeltilmesi

Site içi SEO yaparken ilk bakılması gereken kodlardır. Eğer kodlar doğru oluşturulması mobil uyumlu bir site elde edilebileceği gibi, daha hızlı site, sayfa ve içerik yüklenmesi da sağlanabilir.

Sitelerin hızlı yüklenmemesinin en büyük nedeni kodlardır. Eğer fazla ve gereksiz kod satırları varsa, bunlar yüklenme için gereken zamanı arttıracaktır. Site üç saniyede açılmıyorsa, çoğu kullanıcı beklemeden farklı çözümlere başvuracaktır.

Fazla ve Kullanılmayan Eklentilerin Kaldırılması

Eğer siteniz yavaş açılıyorsa ve kodlama satırlarında herhangi bir problem görülmüyorsa, eklentileri de fazla, gereksiz yere kurmuş olabilirsiniz. SEO nedir nasıl yapılır için bu durumda sadece tüm eklentiler incelenmekte, kullanılmayanlar ya da düşük kullanıma sahip, önemli olmayanlar kaldırılmaktadır.

Bu durum açılma hızını yükselterek, site içi SEO’ya çalışmalarına yardımcı olmaktadır.

blank

Sayfaların Başlık ve Alt Başlıklarının Doğru Düzenlenmesi

Site içi SEO çalışmalarının bir diğer önemli adımı da başlık ve alt başlıkları doğru düzenlemektir. Google gibi arama motorları, bir sayfayı indekslerken etiketlere dikkat etmektedir. Dolayısıyla ana başlık H1 olarak kullanılmalıdır.

Bunun yanı sıra alt başlıklar H2, onların altındaki ayrı bir ek kategori için H3 kullanılmalıdır. Böylece botlara daha iyi sinyal göndererek, olumlu sonuçlar almanız mümkündür.

Meta Açıklamalarının Doğru Hazırlanması

Site içi SEO nasıl yapılır için önemli olan bir diğer madde de meta açıklamalarıdır. Bu yazılar arama motorları tarafından botlara sayfanın içinde ne bulunduğu hakkında yardımcı olmakta, böylece daha iyi sıralama sağlanmaktadır.

Meta açıklamaları girilirken anahtar kelimelerin olması, cümlelerin anlamlı ve içerik içinde bulunuyor olması büyük önem taşımaktadır.

URL Yapısının Anlamlı Olması

URL yapıları site içi SEO için büyük önem taşıyan maddeler arasındadır. URL yapısı anlaşılabilirse insanların aklında daha fazla kalacaktır. Bu da aldığınız geri dönüşleri yükseltir. Bunun için kısa ve öz URL tercih etmeniz gerekir.

Ayrıca içinde anahtar kelime kullanırsanız, Google tarafından kullanılan botların daha iyi sonuçlar almasını sağlayabilirsiniz.

Görsel Optimizasyonun Yapılması

Görsel optimizasyon site içi SEO çalışmalarında oldukça önemlidir. Eğer bunu doğru şekilde yaparsanız, görseller üzerinden yapılan taramalarda da sonuçlarınızı iyileştirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta Google ile uyumlu olması, hangi içerikte kullanılıyorsa onu yansıtmasıdır.

Site İçinde Yönlendirme Yapılması

Web siteleri kendi içinde farklı sayfalara yönlendirme yapabilmektedir. SEO uzmanı tarafından yapılan çalışmalarda metin içinde sitenizin alakalı diğer içeriklere link eklenmektedir. Böylece aldığınız sonuçlar iyileştirilmektedir.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.