Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Sokak düğünleri insanı canından bezdiriyor

Sokak düğünleri insanı canından bezdiriyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ağustos 2018 15:58

Aksaray’da sokak ortasında yapılan düğün yada nişan merasimi mahalle sakinlerini isyan ettiriyor.

Sokak düğünlerinin yasaklanmasını isteyen Aksaraylılar, bu yasağında sıkı bir şekilde takip edilmesini istiyor.

İnsanların akşam saatlerinde evine dinlenmeye geldiğini ancak sokaktan gelen gürültü nedeniyle insanların dinlenemediğini söyleyen vatandaşlar, Aksaray’daki düğün sezonunun giderek sorun olmaya başladığına dikkat çekti. İnsanların akşam ve özellikle de hafta sonlarında dinlenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Ahmet Şimşek, “Sabahtan akşama kadar işte çalışıyoruz. Akşam oluyor ve evimize dinlenmeye geliyoruz. Ancak manzara bu oluyor. Yine hafta sonları evimizde dinlenmek istiyoruz. Bir bakıyoruz ki, iki adım ötede düğün kurulmuş. Bu manzara bazı insanların en mutlu günü olurken, bazı insanların da çilesi oluyor.” dedi.

Valilik tarafından sokak düğünlerinin yasaklanması gerektiğini belirten Şimşek, “Artık sokak düğünlerinin modası geçti. Eskiden bir sokakta 3-5 aile yaşıyormuş. Ama şimdi öyle değil. Şuanda bazı sokaklarda binlerce insan yaşıyor. Bu nedenle bu kadar insanı rahatsız etmeye gerek yok. Bazı insanlar dinlenmek istiyor, bazı insanların hastası var, bazı insanların küçük çocuğu var ama dışarıda da düğün var. Bu olumsuzluğun önünün alınması gerekiyor.” diye konuştu..

YORUMLAR
  1. blank Levent dedi ki:

    Sayın Valimize duyurulur, gerçekten çok ciddi sorun, bu sorumsuzluğa son verilmeli.