Dolar 32,4743
Euro 34,9325
Altın 2.436,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Tabip Odaları Aksaray’dan tepki gösterdi: Fincancı istifa etmeli!

Tabip Odaları Aksaray’dan tepki gösterdi: Fincancı istifa etmeli!
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ekim 2022 18:59

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede ‘Kimyasal Silah Kullanıldığı’ yönündeki açıklamasına Anadolu Tabip Odaları ve Karadeniz Tabip Odaları Aksaray’dan tepki gösterdi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede ‘Kimyasal Silah Kullanıldığı’ yönündeki açıklamasına Anadolu Tabip Odaları ve Karadeniz Tabip Odaları Aksaray’dan tepki gösterdi.

Güzelyurt’ta yapılan toplantıya Aksaray, Amasya, Giresun, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Konya, Erzurum-Kars-Gümüşhane-Bayburt-Ardahan-Iğdır, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Tokat, Yozgat Tabipler Birliğiyle 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği ve Milliyetçi Hekimler Derneği temsilcileri katıldı.

Yapılan ortak açıklamada Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyinin istifa etmesi istendi. Aksaray Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Rıfkı Karabatak ortak bildiriyi basına aktararak, “Mevcut Türk Tabipleri Birliği başkanının, milletimizin göz bebeği şanlı Türk Silahlı kuvvetlerimize attığı çirkin iftira ve karalamalara karşı tavır alabilmek amacıyla , ‘acil ’ çağrısıyla Aksaray’da bir araya gelen Anadolu Tabip Odaları Başkan ve temsilcileri olarak Türk Tabipleri birliği Merkez Konseyi’nin derhal istifa etmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü yüreğinde hisseden her Türk Hekiminin, Türk Tabipler Birliği mevcut merkez konseyini, tüm iletişim araçlarını kullanarak, istifa etmeye davet etmelerini, Türk Tabipler Birliği’nin bu menfur olay nedeniyle acilen olağanüstü genel kurul yapmak üzere toplantı kararı almasını istiyoruz. Tüm hekimlerimizin Türk Tabip odalarına üye olmaya ve odalarına sahip çıkarak, hem ülkemiz üzerine, hem de tüm hekimler üzerine oynanan bu kirli oyunları bertaraf etmelerini bekliyoruz. Kendilerini ‘İnsan Hakları Sözde Savunucusu’ gibi ilan ederek, Türk hekimlerinin adeta zekasıyla dalga geçmelerini, ülkemiz üzerine dış güçlerle el ele vererek oynanan her türlü kirli oyunu gördüğümüzü, hekimlik mesleğini eli kanlı terör örgütüyle adeta yan yana getirme emellerine asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini bir kez daha ilan ediyoruz. Türk Tabipler Birliği’ni özgürlüğüne kavuşturmayı amaçlayan bu kutlu yürüyüş, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun’dan başlatılacaktır. Bu milli mücadele rotası izlenerek daha sonra sırasıyla Amasya, Sivas ve Erzurum toplantılarıyla devam edecektir” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.