Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Tatlı su kabinleri 30 noktada kesintisiz hizmet veriyor

Aksaray Belediyesi’nin, tatlı su şebeke hattı olmayan mahallelere monte ettiği tatlı su kabinleri yaz ayı boyunca kesintisiz hizmet verdi.

Tatlı su kabinleri 30 noktada kesintisiz hizmet veriyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Eylül 2021 00:55

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, seçim çalışmaları sırasında özellikle tatlı su konusunda vatandaşlardan yoğun talep almış, bu konunun çözümü için vatandaşlara söz vermişti.

Bazı mahallelere kot farkından kaynaklı tatlı su çeşmesi şebeke hattı çekilemiyordu. Vatandaşların tatlı su ihtiyacını karşılamanın mücadelesini içerisinde çalışmalar yürüten Belediye ekipleri kot farkından dolayı şebeke hattı çekilemeyen mahallelere tatlı su kabinleri yerleştirerek vatandaşların tatlı suya erişimini kolaylaştırmıştı.

Geçtiğimiz yıl yerleştirilen ve yaklaşık bir yılı aşkın süredir vatandaşların tatlı su ihtiyacını karşılayan su kabinleri Aksaray Belediyesi atölyelerinde üretiliyor.

5 ton su kapasitesine sahip, dekoratif ve şık bir görünümlü su kabinleri başlıca coğrafi yapısı engebeli olan ve tatlı su şebeke hattı olmayan Cumhuriyet, Yunus Emre, Kalanlar, Bedir Muhtar, Zafer, İstiklal ve Hürriyet Mahallerinde vatandaşlara hizmet veriyor. Belediye ekiplerince yerleştirilen tatlı su kabinleri şehrin 30 farklı noktasında hizmet veriyor.

Mahallelere yerleştirilen su kabinlerinden kesintisiz olarak tatlı su hizmeti aldıklarını belirten mahalle sakinleri bu hizmeti takdir ile karşılıyor.

Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Evren Dinçer’in hayata geçirdiği bu hizmette hiçbir aksamanın olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandılar; ‘’Belediye Başkanımız mahallemize geldiğinde kendisine tatlı su çeşmeleri eksikliğimizin olduğunu belirtmiştik. Başkanımız bu sorunun çözülmesi için çalışma başlatılması talimatını verdi. Kısa süre içerisinde tatlı su kabinleri yöntemi ile bu sorun çözüldü. Belediye ekiplerimizin mahallemize yerleştirdiği su kabinlerinden aksamadan tatlı su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Belediye Başkanımız başta olmak üzere bizlerin sesine kulak veren tüm belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz.’’

Aksaray’da bazı mahallelerin kot farkından dolayı tatlı su hattının olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet, Yunus Emre ve Bedir Muhtar gibi bazı mahallelerimizde kot farkından dolayı tatlı suya erişimleri yoktu. Bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızda bu yönde sürekli talep alıyorduk. Mahallerinde tatlı su kabinleri olmasını istiyorlardı. Bizde böyle bir çözüm geliştirdik. Kendi imkanlarımız ile ürettiğimiz su kabinlerimizi ihtiyaç duyulan mahallelere yerleştirdik. Vatandaşlarımızın bu şekilde tatlı su çeşmelerine ulaşmalarını sağladık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda tatlı su kabinlerimizin sayısını artıracağız.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.