Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

TBMM 28. yasama döneminin ilk soru önergesi Turan Yaldır’dan

TBMM 28. yasama döneminin ilk soru önergesi Turan Yaldır’dan
Aksaray Anadolu AŞ
9 Haziran 2023 09:00

Oldukça uzun zamandır gündemde olan fakat gelişme yaşanmayan Aksaray – Ulukışla Demiryolu Projesi ve Aksaray – Ortaköy Duble Yol Projesi ile ilgili İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır yeni dönemin ilk soru önergelerini verdi.

İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray’ın demiryolu projesi ile verdiği önergeyle,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, 28. Dönem Milletvekilleri arasında ilk soru önergesini veren milletvekili oldu. Yaldır, “Kara tren 20 yıldır gecikmesine gecikti de artık bir an önce Aksaraylı demiryoluna kavuşşun ve inşallah nakaratın diğer yarısındaki ‘Belki de hiç gelmez’ cümlesi gerçek olmasın diye hızlı davranarak bu konuya verdiği önemi gösteriyor ve Aksaray’a o 20 yılı aşkın süredir rötar yapan treni getirmeden duracak gibi gözükmüyor.” dedi.

Turan Yaldır Arka Arkaya İki Soru Önergesi İletti

Güvenlik standartlarının dışında olması sebebiyle onlarca cana ve milyonlarca maddi hasarlı kazaların yaşanmasına sebep olan Aksaray – Ortaköy yolunu Duble Yola çevrilmesi için yoğun muhalefet baskısı kuracaklarını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bakanlık yeminini meclis kürsüsünde okuduğu saatlerde peş peşe iki soru önergesi vererek Meclis’in yeni dönemindeki ilk soru önergelerini Turan Yaldır tarafından iletildi. Bu sayede 2015’ten bu yana gündemde olan Aksaray – Ortaköy Yolu Projesini yeni bakanın görmesi sağlanmış olacak.

İYİ Parti’nin En Genç Milletvekili Sıfatına Yaldır Sahip Oldu

İYİ Parti’nin en genç Milletvekili sıfatına sahip olan Yaldır, meclisisn yeni yasama yılı içerisinde verdiği peşpeşe iki önerge ile en hızlı milletvekili olma yolunda ilerliyor. Yaldır, Aksaray – Ulukışla Demiryolu Projesi ile ilgili verdiği 07.06.2023 ve 1 Sayı numaralı önergesi ile yılan hikayesine dönen demiryolunun akıbetini yeni göreve gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na sordu. Yaldır, verdiği soru önergesinde “20 yılı aşkın süredir gündemde olan Aksaray – Ulukışla Demiryolu projesi yıllar içerisinde hükümet mensubu birçok siyasetçi ve bürokrat tarafından seçim vaadi olarak gündeme getirildi. Bu proje şimdi de Danıştay’ın ihaleyi üst üste iki kez iptal etmesiyle adeta bir çıkmaza girmiştir. Sürekli değişen projeler, ertelenen planlar, aksayan ve tekrarlanan işlemler nedeniyle geciken proje Aksaray ekonomisinde telafisi zor ekonomik kayıplara sebep olmaktadır.” İfadesine yer verdi.

Sonuca ulaşmak için konunun takipçisi olacak

Milletvekili Turan Yaldır, “Danıştay’ın ihaleleri iptal gerekçesi nedir?  Yeni ihale ne zaman yapılacaktır?  Bakanlığınızın 2023 yılı yatırım programında Aksaray – Ulukışla Demiryolu Projesi var mıdır?  Bu proje için gerekli olan ödeneğe 2023 yılı bütçesinde yer verilmiş midir? Bu proje bakanlığınıza ait Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na göre ne zaman inşaatına başlanıp bitirilecektir? Bu tarihlerde bir değişiklik olabilecek midir? Bu Projenin 20 yılı aşkın süredir hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir?  Bu projenin iptali ya da ertelenmesi söz konusu mudur?” şeklindeki ifadeleriyle bu işin takipçisi olacağını da yansıtmış oldu.

“Göstermelik Çalışmaktan Öteye Gidilmemiştir”

Turan Yaldır, Aksaray – Ortaköy Yolu Projesi ile ilgili verdiği 2 numaralı soru önergesinde ise “Aksaray ilimizin en büyük ilçesi olan Ortaköy İlçesi ile arasındaki yaklaşık 32 kilometrelik mevcut karayolu Aksaray’ımıza ve Ortaköy’ümüze yakışmadığı gibi gelişimin önünde büyük engel teşkil etmektedir. Tek şeritli, bozuk, bakımsız ve çağımızın karayolları güvenlik standartlarına uymayan bu yokta her yıl onlarca ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazaları yaşanmaktadır. Yaşanan can kayıplarının telafisi mümkün değildir. 2015 yılında ihalesi ve yer teslimi yapılan projede aradan 8 yılı aşkın süre geçmesine rağmen henüz inşaata başlanmamıştır. Her seçim döneminde göstermelik çalışmaktan ve köstebek yuvasına dönmüş yollardaki çukurları yamamaktan öteye gidilmemiştir. 2020 yılında tekrar ihaleye çıkan bu projede aradan 3 yıl geçmesine rağmen hiç bir inşaat faaliyetine başlanmamıştır. Bu bağlamda;  2015 yılında yapılan ilk ihale neden iptal edilmiştir? 2020 yolunda yapılan ikinci ihalenin tatbiki için hazırlanmış bir takvim var mıdır? Var ise ne zaman başlayıp ne zaman bitecektir? Bakanlığınızın 2023 yılı yatırım programında Ortaköy Yolu Projesi var mıdır? Bu proje için gerekli olan ödeneğe 2023 yılı bütçesinde yer verilmiş midir? Bu Projenin 8 yılı aşkın süredir hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir? Bu projenin iptali ya da ertelenmesi söz konusu mudur? Her yıl onlarca can kaybına ve milyonlarca lira maddi zarara sebep olan mevcut yol daha kaç can aldıktan sonra yapılmaya başlanacaktır.” ifadesiyle yıllardır gündemde olan projelerin takipçisi olunacağını göstermiş oldu.

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.