Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aksaray’da cami açılışı yaptı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aksaray’da cami açılışı yaptı
20 Kasım 2025 21:26

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Aksaray’da, Hz. Ali Şifa Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ikindi namazının ardından camideki vatandaşlarla selamlaştı ve cami hakkında bilgi aldı.

Kurtulmuş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Aksaray’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fevkalade güzel bir caminin açılışının yapıldığını, bu caminin önemli bir eser olarak Aksaray’a kazandırılmasında emeği geçen Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Caminin temel atma töreninde de yer aldığını dile getiren Kurtulmuş, üniversitenin, hastanenin yanında bulunan caminin vatandaşlara güzel hizmetler vereceğini söyledi.

Namazı saygıyla kılmanın önemini vurgulayan bir ayeti de okuyan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah bu camide binlerce, milyonlarca kıyamete kadar huşu içerisinde namaz kılan müminler gelir geçer. İnşallah nice ağzı dualı insanlar bu caminin içerisinde ibadet eder, Rab’lerini anar ve yaptıkları dualarla milletimize, ümmetimize dua ederler, bu ülkeye bolluk, bereket ve hoşnutluk olarak onların duaları geri döner. Burasının önemli bir merkez olmasını temenni ediyorum. Az önce içeride hafızlık çalışan evlatlarımızı da gördük. Ümit ederim ki aynı şekilde ilim irfan yolunda çalışan genç evlatlarımızın da yetiştiği bir merkez haline gelir. Aksaraylı dostlarımız, kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Kurtulmuş’un konuşmasının ardından dua yapıldı ve kurdele kesilerek caminin açılışı gerçekleştirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.