Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

TEKNOFEST Roket Yarışmaları Aksaray’da devam ediyor

TEKNOFEST Roket Yarışmaları Aksaray’da devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ağustos 2022 13:42

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket yarışmaları Aksaray’da devam ediyor.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Roket yarışmaları Aksaray’da devam ediyor.

Aksaray Tuz Gölü’nde yapılan yarışmalara 81 takım katılırken Aksaray Tuz Gölü Hisar Atış Alanında devam eden yarışmaların Lise kategorisindeki takımlar roket atışlarını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’nin ziyaret ettiği öğrenciler geliştirdikleri roketleri yarışmaya hazırlama süreçlerini anlattılar.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Türkiye’nin farklı illerinden Aksaray’a gelen öğrencilerin havacılık ve uzay teknolojileri alanlarına duyduğu ilgi ve onların geldiği noktanın çok önemli olduğunu belirterek çok mutluluk veren bir tablonun Aksaray’da oluşmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Roketsan yürütücülüğünde gerçekleştirilen yarışmalarda liseler kategorisinde öğrencilerin yarışmalarını izlediklerini aktaran Vali Aydoğdu; “4 lisemizin atışı başarılı oldu. Lise öğrencilerimizin bir roketi yapması, teknoloji ile ilgilenmesi, dünyanın bütün yeniliklerini kendi ülkelerinde öğrenmeleri, içselleştirip bunu hayata geçirmeleri inanılmaz mutluluk verici bir olay. Bu yarışmalar Aksaray da yapılıyor. Gençlerin yarıştığı bu alanları Valilik ve belediye işbirliğinde modern bir tesis galine getirdik. Aksaray böyle önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapıyor’ dedi.

Vali Aydoğdu; “Biz kendi çocuklarımıza imkan ve fırsat verirsek dünyadaki gençlerle yarışabilecek kabiliyette olduklarını görüyoruz. Bize düşen onların önünü açmak. Gelecek adına çok umutluyuz” dedi

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ise yaptığı açıklamada; “Bu yarışları da hiç kesmeden devam ettirmek istiyoruz. Gelecekteki atılacak adımlarla birlikte öğrencilerimize bu heyecanda beraber olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız ümitle bu yarışmalara giriyorlar. Arkadaşlarımızın çoğunda, ‘Ben bu işi başaracağım” azmi var. Bu başarma azmi ve kararlılığı bizim için çok şey ifade ediyor. Ülkemiz çapında TEKNOFEST heyecanı yayıldı. Bugün geldiğimiz noktayla ilgili olumlu bir şeyler konuşabiliyoruz. Bu heyecanla öne çıkan gençlerimizden Türkiye’nin geleceğiyle ilgili inşallah çok daha güzel şeyler görmüş olacağız.”dedi.

Yarışmayı takip eden çok sayıda gazeteci ve televizyon kanalı haber merkezlerine Aksaray’dan bağlanarak Tuz Gölü’nde devam eden yarışmalar hakkında haber sunumlarını bildirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.