Dolar 32,3580
Euro 34,6917
Altın 2.383,59
BİST 10.188,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Teknopark İstanbul Girişimlerinden Malwation 7 Milyon Değerleme ile Yatırım Aldı

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da ziyanlı yazılım tahlili ve geliştirilmesi alanında yeni kuşak teknolojiler üzerinde …

Teknopark İstanbul Girişimlerinden Malwation 7 Milyon Değerleme ile Yatırım Aldı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2021 13:24

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da ziyanlı yazılım tahlili ve geliştirilmesi alanında yeni kuşak teknolojiler üzerinde çalışın Malwation 7 milyon değerleme ile tohum yatırımına imza attı. 8 kişilik genç grup; iş insanı Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım’dan aldıkları birinci tohum yatırımını pazar faaliyetlerini güçlendirmek ve küresel arenada isminden kelam ettirecek bir eser geliştirmek üzere değerlendirmeyi hedefliyor. Malwation’ın siber güvenlik operasyonları yürüten tüm kurum ve kuruluşlarda kullanılmak üzere geliştirdiği AIMA ve MSP eserlerinin Türkiye’de rastgele bir alternatifi bulunmuyor. Eserler yenilikçi özellikleriyle de küresel arenada rakiplerinden sıyrılıyor.

Aldıkları yatırıma yönelik değerlendirmelerde bulunan Malwation Kurucu Ortağı Kağan Işıldak: “Malwation olarak geliştirdiğimiz eserler sayesinde aldığımız bu birinci tohum yatırımı için epey heyecanlıyız. Genç ve dinamik takımımızla büyük bir özveriyle geliştirdiğimiz bu tahliller bölüme değerli katkılar sunacak. Ziyanlı yazılım tahlil platformlarında temel sorun, bu sanal sistemlerin ve gözetleme araçlarının tespit edilebilir olmaları. AIMA ile biz bu sorunu ortadan kaldırıyoruz. Geliştirdiğimiz ve kullandığımız teknoloji sayesinde casus kullanmadan, hypervisor düzeyinde izleme yaparak ziyanlı yazılımları çalışmaları gerektiği üzere izleyerek kullanıcıya FalsePositive oranı düşük bir rapor sunarak aksiyon sürecinde hakikat adım atmalarını sağlıyoruz. Küresel manada Antivirüs ve EDR’ları test eden kurumlarla irtibat halindeyiz ve onların bu test süreçlerine de yakın vakitte dahil olacağız. Yapmış olduğumuz PoC’lerde ve iç testlerimizde gördüğümüz kadarıyla da ürettiğimiz ziyanlı yazılımlar ve uyguladığımız test usulleri, müşterinin alım kriterlerini önemli manada etkileyecek durumda. Malwation olarak bu yatırımımızı en gerçek formda değerlendirip kurum ve kuruluşların gereksinimlerini gidereceğiz. Yatırımcılarımıza bize güvendikleri için tekrar teşekkür ediyoruz. “diyor.

Malwation’ın halihazırda AIMA ve MSP olmak üzere 2 adet eseri bulunuyor. Malwation AIMA’ kullanıcılara yeni kuşak tahlil teknolojisiyle otomatize ve interaktif formda gelişmiş ziyanlı yazılımlara karşı ayrıntılı raporlar sunarak onların bu süreçte en gerçek aksiyonları almalarına ve bu ziyanlı yazılımların getirdiği tehditleri ayrıntılı olarak anlamalarına yardımcı oluyor. AIMA; müşterilerin incident response süreçlerinde ziyanlı yazılımları otomatize ve interaktif olarak incelemelerine imkan sağlayan bir platform sunuyor. Bu platform sayesinde, olağanda uzun süren manuel ziyanlı yazılım tahlil sürecini otomatize hale getirerek hem analiste vakit kazandırılıyor hem de rapor çıktıları sayesinde içeride aksiyon alınması gereken noktalarda ilgililere yardımcı oluyor.

Malwation; MSP (Malware Simulation Platform) ile de kurumların siber güvenlik mimarilerinde büyük yatırım yaptıkları uç nokta güvenlik eserlerinin (Antivirus, EDR) en sıkı şartlarda test edilebilmesi için dinamik olarak ziyanlı yazılım üretebilecekleri bir platform sunuyor. Bu sayede en yanlışsız eseri seçebilmelerini ve mümkün akın durumlarına karşı donanımlı olmalarını sağlıyor. MSP projesiyle otomatize halde ziyanlı yazılım üretiyor. Kurumların yıllık alımlarda EDR ve antivirüs üzere eserlere önemli yatırım yapmalarından yola çıkan şirket MSP ile kurumların en gerçek yatırımı yapmalarına ve karşılaşabilecekleri mümkün ataklara yanıt verebilecek yanlışsız donanımlara sahip olmasını hedefliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.