Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C

TEMA Gönüllüleri Aksaray’da çevre temizliği yaptı

TEMA Gönüllüleri Aksaray’da çevre temizliği yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Eylül 2023 12:31

16 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliği kapsamında Aksaray TEMA Gönüllüleri tarafından Aksaray’da çevre temizliği yapıldı

Çevre duyarlığının oluşmasının ana unsurunun kirletmemek olduğunu belirten gönüllüler Aksaray- Gülağaç- Güzelyurt yolunda, yol boyu temizlik faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu yıl 16 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında düzenlene etkinlik ile Doğaya ve Toprağa Saygı çerçevesinde gönüllülerin katılımı ile çevre temizliği yapıldı.

Etkinliklerin bir farkındalık oluşturmak adına yapıldığını belirten TEMA Aksaray Merkez İlçe Temsilcisi Aydın Koçak, Aksaray’da başta insan faktörü olmak üzere, kirliliğin başlamasına neden olan ve insandan kaynaklanan sebeplerin ortadan kaldırılması, yerelde yaşayan yol ve doğayı kullanan her kesimin erdemli davranışları geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Öncelikle kirletmemenin daha değerli olduğunu belirten Koçak “Kirletmemek en doğrusu, ama bu alanlarda oluşan kirliliğin önlenmesi topyekûn ve ortak bir çaba olmalı. İnsanlar başta olmak üzere, kamu ve diğer kesimlerin ortak çözümler üretmeleri gereklidir. Yoldan geçen araçların, piknikçilerin kirlettiği alanlar cana mala toprağa suya zarar vermektedir. İnsanların arabalardan attığı ve dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu davranış psikolojik bir incelemeye değer. Gönüllülerimizle birlikte 300-400 metrelik alanda yapmış olduğumuz temizlik sonucunda taşıyamayacağımız miktarda çöp toplandı. Bir dahaki etkinliğimizde bizleri aşan bu çalışmaya devletin kurumlarının da dâhil olması zorunlu bir durum haline gelmiştir. Temizlik gerçekleştirmiş olduğumuz alan Aksaray’ın yoğun olarak kullanmakta olduğu ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün sorumluluğundaki bir yoldur. Buranın da diğer sorumluluk alanlarındaki yollar gibi düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Tabii ki esas olan kirletmemektir” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.