Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Tıp Fakültesi iki anabilim dalına asistan alacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2021 yılı birinci döneminde iki anabilim dalına asistan alımı yapan Tıp Fakültesi’nin, yeni dönemde iki yeni anabilim dalına daha asistan alımı yapacağını söyledi.

Tıp Fakültesi iki anabilim dalına asistan alacak
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2021 12:16

ASÜ Tıp Fakültesi hem sağlık hizmetleri hem de akademik bakımdan başarılı bir biçimde ilerliyor.

Uzmanlık eğitimlerinin akademik ilerleyişte önemli bir noktada yer aldığını söyleyen Prof. Şahin, yaptıkları hazırlık çalışmalarının ve gerekli başvuru süreçlerinin ardından yeni iki anabilim dalına daha asistan alımı yapılacağını söyledi.

2021 yılı ilk döneminde Acil Tıp ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dallarına asistan alımının yapıldığını kaydeden ASÜ Rektörü, yeni dönemde bunlara Göz Hastalıkları ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dallarının da eklendiğini söyledi. Tıpta Uzmanlık Sınavı tercih süreci ile birlikte yeni asistan alımlarının da yapılacağına dikkat çeken Prof. Yusuf Şahin, “Hastanedeki sağlık hizmetlerinin niteliği gelişiyor, akademisyen sayımız artıyor, öğrencilerimiz şehrimizde… Bunların her birisi çok kıymetli çalışmalar. Tıpta Uzmanlık Eğitimleri de akademik sürecin önemli bir parçasını teşkil ediyor. Bu manada da Tıp Fakültemizin ilerleyişi sürüyor. Biz de yapılması gereken her çalışmayı yakından takip ediyoruz” dedi.

Rektör Şahin, sürece katkı veren herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.