TÜGVA Aksaray’dan büyük başarı: Türkiye derecesi elde etti
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aksaray İl Temsilciliği, bir yıl boyunca ilkokuldan üniversiteye kadar her yaş grubundan binlerce gence yönelik yürüttüğü kapsamlı projelerle TÜGVA Genel Merkezi değerlendirmesinde Türkiye derecesine girdi.
Yıl boyunca eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında aralıksız faaliyet gösteren TÜGVA Aksaray; ilkokul ve ortaokul düzeyinde Yaz Okulları ile Kitap Kurtları Yarışıyor programlarını hayata geçirdi.
Lise öğrencilerine yönelik GençLig ve Türkiye Münazara Yarışmaları düzenlenirken, üniversite gençliği ise İhtisas Akademi çatısı altında bir araya getirildi. Eğitsel çalışmaların yanı sıra sabah namazı buluşmaları, kültür-sanat etkinlikleri, Meşk Akşamları ve gençlik gezileri gibi sosyal programlarla da gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlandı.
Elde edilen başarının büyük bir koordinasyon ve emek ürünü olduğunu belirten TÜGVA Aksaray İl Başkanı Mahmut Aliç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bir yıl boyunca Aksaray’ın dört bir yanında çocuklarımız ve gençlerimizle buluştuk. Eğitimden spora, kültürden sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Genel Merkezimizin değerlendirmesinde Türkiye derecesine girmiş olmak bizim için büyük bir gurur. Bizim için asıl başarı, ulaştığımız her bir çocuğumuzun ve gencimizin hayatına güzel bir iz bırakabilmek; Türkiye derecesi ise bu emeğin taçlanmasıdır.”
Başarının yönetim, koordinatörler, eğitmenler ve gönüllülerin ortak çabasıyla geldiğini vurgulayan TÜGVA Aksaray yönetimi, yeni dönemde de çalışma temposunu artırarak daha fazla gence ulaşmayı hedefliyor.
