Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Tüp mide ameliyatı için Aydın’dan Aksaray’a geldi

Aksaray Üniversitesi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen tüp mide ameliyatları, Aksaray’ı obezite cerrahisinde söz sahibi bir şehir konumuna getirdi..

Tüp mide ameliyatı için Aydın’dan Aksaray’a geldi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Aralık 2017 21:30

Aksaray Üniversitesi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen tüp mide ameliyatları, Aksaray’ı obezite cerrahisinde söz sahibi bir şehir konumuna getirdi.

Aksaraylı hemşerilerimizin yanı sıra il dışından da yoğun ilginin olduğu kapalı yöntemle mide küçültme olarak da bilinen tüp mide ameliyatı için Aksaray Üniversitesi Tıp Fakülte Dekanı ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Prof. Dr. Namık Özkan’ı seçen hastası 600 kilometre uzaktan gelerek başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Aksaray Üniversitesi Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçtiğimiz haftalarda ilki gerçekleşen tüp mide ameliyatının ardından, 28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleşen 3 ameliyat ile Aksaray dikkatleri üzerine çekti.

Aksaray’ın obezite cerrahisin de kısa sürede geldiği noktayı gösteren ameliyatların biri de, Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Ümit Özmen isimli hastaya yapıldı.

Obezite ve obeziteye bağlı diğer hastalıkları da bulunan Ümit Özmen, Obeziteden kurtulmak için Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Namık Özkan’ı tercih etti. 600 km. kat ederek Aksaray’a kadar gelen Özmen, 28 Kasım tarihinde başarılı bir tüp mide operasyonu ile sağlığına kavuşarak, taburcu olup memleketi Aydın Nazilli’ye döndü.

SAĞLIĞIMI VE İŞİMİ ETKİLİYORDU

Aydın’da yayın yapan bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Ümit Özmen, sağlığını ve işini etkilediği için obezite cerrahisini tercih ettiğini söyledi.

Şeker hastalığının başlangıcında olan ve gut rahatsızlığı bulunan Özmen, “Son 1 yıldır sağlık sorunları nedeniyle hareket kısıtlanması yaşıyor ve ağrılarım oluyordu. Yaklaşık 15 yıldır obezim. Aksaray’a ilk geldiği kontrollerde 139 kilo olduğum tespit edildi. Sağlığımı ve işimi yakından etkilediği için obezite cerrahisini tercih ettim. Sağlığıma kavuşarak mesleğini daha aktif bir şekilde yapmak istiyorum” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN GÜVEN VE İNANMAK’

Tüp mide ameliyatı için yaşadığı şehirdeki Adnan Menderes Üniversite Hastanesi ile Nazilli Devlet Hastanesi’ni tercih etmeyerek 600 kilometre uzaklıktaki Aksaray’ı seçen Özmen, tercih nedeninin ise başarılı ameliyatları ile adından tüp mide cerrahisinde duyuran Prof. Dr. Namık Özkan olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Özkan’ı, yakın bir arkadaşının tavsiyesi ile araştırdığını ve kendisine güvendiğini söyleyen Ümit Özmen; “Tüp mide ameliyatında önemli olan doktora güvenmek ve inanmaktır” diyen Özmen sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşımın tavsiyesi ile doktorum Prof. Dr. Namık Özkan’a ulaştım ve görüştüm. Kendisi yeni atandığı Aksaray’da kısa sürede ameliyatlara başlayacağını belirterek beni şehre davet etti. Aksaray’a geldim ve 2 gün içinde tüm tahlillerimi yaptırarak Nazilli’ye geri döndüm. Aksaray’a ilk geldiğimde kontrollerde 139 kilo olduğu tespit edildi. Yaklaşık 1 aylık bekleme sürecimde, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Diyetisyenlerinden Cansu Ilıkan’ın hazırladığı diyet ile 130,5 kiloya düşerek ameliyata girdim. Taburcu olduğumda ise 127,5 kilo olduğum söylendi. Hastanede yönlendirildiğim diyetisyen Cansu Ilıkan’ın desteği ve verdiği diyet ile yaklaşık 8,5 kilo verdim. Bu benim ameliyata daha rahat girmemi, diyete alışmamı ve ameliyatımın da daha iyi geçmesini sağladı. Bu süreçte bana yardımcı olan başta Prof. Dr. Namık Özkan hocam olmak üzere diyetisyen Cansu Ilıkan’a, hemşireler ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi idareci ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah, artık Aksaray’a daha sağlıklı bir şekilde kontroller yaptırmak amacıyla geleceğim” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.