Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi ASÜ’de başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), son derece önemli bir kongre’ye ev sahipliği yapıyor..

Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi ASÜ’de başladı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ekim 2015 20:14

İlk kez gerçekleştirilen “Türk İslam Siyasi Düşüncesi Kongresi,” ASÜ’de başladı. İslam öncesi dönemden 18’inci yüzyıla kadar olan dönem içerisindeki Türk İslam düşüncesini konu alan kongreye, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan da katıldı.

– Yeni Nesillerin Ülkenin Değerlerini Bilmesi Önemli –

ASÜ Konferans Salonu’ndaki Kongre’nin açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı ve ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akıncı, Türk-İslam siyasi düşüncesi adı altında, Türkiye’de ilk kez böyle bir kongrenin düzenlendiğini söyledi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise, böyle bir etkinliği ASÜ’de gerçekleştirmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini ve bu gibi etkinliklerin süreceğini belirtti. Yeni nesillerin bu ülkenin değerlerini bilen, bu toprakların gözüyle meselelere bakabilen bir nesil olmasını önemsediklerinden söz eden Rektör Şahin, “Kongre’den çıkacak olan kaynaklar ve bilgiler bu açıdan çok önemli ve değerli. Buradaki bildiriler aynı zamanda, geleceğin akademisyenleri için de önemli kapılar açacak” dedi.

– Selçuklu ve Osmanlı Medeniyet Kavramları İncelendi –

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, geriye çekilmiş bir medeniyetin çocuklarının geleceğe hazırlanması açısından kongre’nin çok önemli olduğunu söyledi. Medeniyet denildiğinde akla, o medeniyetin bir takım temel unsurlarının geldiğini söyleyen ve bu unsurları açıklayan Turan, “Devlet, insan, inanç ve bu çerçevede buluşan temel müesseseler, medeniyet denince akla gelen unsurlardır. İslam medeniyetinin de kendi içerisinde çeşitli unsurları oluşmuştur ve her olayın geri planında, mutlaka bir düşünce olgusu bulunmaktadır” dedi. Kongrede gerek Selçuklu, gerekse Osmanlı dönemi medeniyet kavramları detaylı şekilde irdelendi.

İhmal edilmiş bir alana dikkat çeken, yerli kavramlarla yerli düşüncenin yeniden inşasına ve sistemleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve 58 akademisyenin katkı sağladığı kongre, 10 Ekim’e kadar devam edecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.