Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Türk Metal Sendikası, Sarıgözoğlu ve Orsan’da yetki aldı

Türk Metal Sendikası, Sarıgözoğlu ve Orsan’da yetki aldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Şubat 2021 23:57

Türk Metal Sendikası Aksaray 1 No’lu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Orsan Araç Sistemleri işletmelerinde çalışan emekçileri temsil etmek üzere yetki belgesi aldıklarını duyurdu.

Taşdemir yaptığı açıklamada, “Artık; hepimiz daha güçlü ve daha güvenliyiz. İşimiz için, işyerimiz için, geleceğimiz için, üreteceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Hepimiz biriz, biz büyük bir aileyiz. Bizim için her bir üyemizin hakkı namus borcudur. Bizler hak sahibi değil görev ve sorumluluk sahibiyiz. Üyelerimizin bize emanet ettiği hakların bekçisiyiz. Onlar bizim için kutsal emanetlerdir” dedi.

“İşletmelerimizde çalışan emekçilerimizin ekmeğiyle, aşıyla, işiyle ile uğraşan, işten çıkarmakla tehdit eden bütün kişi veya kişilerin karşısında olacağımızı ve her türlü yasal hakkımızı ve emekten gelen gücümüzü kullanacağımızı da herkes iyi bilsin” diyen Taşdemir “6356 Sayılı Sendikalar ve TİS Kanunu gereği yetki tespitinde bulunduğumuz işletmelerimizde yasal prosedür devam etmekte olup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı cevabına göre süreç işleyecektir. Sarıgözoğlu ve Orsan emekçilerinin göstermiş oldukları birlik ve beraberliğin diğer örgütsüz işyerlerinde çalışan tüm emekçilere örnek olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.