Dolar 32,5223
Euro 34,8741
Altın 2.443,30
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

“Türkiye’de Spor Gazeteciliği” isimli söyleşi gerçekleştirildi

“Türkiye’de Spor Gazeteciliği” isimli söyleşi gerçekleştirildi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2022 09:24

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde düzenlenen “İletişim Buluşmaları”nın 18’incisi, “Türkiye’de Spor Gazeteciliği” başlıklı söyleşi ile gerçekleştirildi.

Spor gazeteciliğinin önemli isimlerinden Atilla Türker’in konuk olduğu etkinliğe, İletişim Fakültesi akademik personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Gültekin tarafından gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi olarak bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirten Doç. Dr. Gültekin, “Meslek hayatında kırk yılı geride bırakan, birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna bizzat katılan ve çok sayıda ödül alan Atilla Türker’i aramızda görmekten mutluluk duyuyorum” dedi. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selahattin Çavuş da bir konuşma yaptı.

Gazetecilik Bölümü olarak hem teorik hem de uygulama alanında eğitim sürecini daha zengin ve verimli hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Doç. Dr. Çavuş, “Bugün çok değerli spor yazarı Atilla Türker ile Türkiye’de spor gazeteciliği hakkında konuşacağız. Sayın Atilla Türker’e davetimizi kırmadığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gazetecilik mesleğinin bilinmeyeni ortaya çıkarmak gibi önemli bir amacı olduğuna vurgu yapan Atilla Türker, “Muhabirlik mesleğini dünyadaki en keyif veren, aynı zamanda dünyanın en zor işi olarak tanımlıyorum. Spor kulüplerinde hemen her şeyin gizli olduğu bilinen bir gerçektir. Bir gazeteci olarak bu şartlar altında, yolsuzlukları veya buna benzer pek çok olayı ortaya çıkarmak zordur. Ben de bir muhabir olarak, her zaman özgün ve farklı olmaya çalıştım, çalışıyorum” dedi.

Türk basınından güncel örnekler veren Türker, bir gazetecinin her şeyden önce özgür olması gerektiğine dikkat çekerek, “Benim hayatım belge aramakla geçti. Sabahlara kadar hiç uyumadan, belgelere dayanarak gerçekleri ortaya çıkarmaya çalıştım. Doğru belgelerle iş yapabilmek gazetecinin ve muhabirin gücünü de ortaya koymaktadır. Gazeteci, herkesle eşit mesafeyi koruyabilmeli ve herkes için yazabilecek güce ve özgürlüğe sahip olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, spor gazeteciliğine dair merak edilenler Türker tarafından cevaplandırıldı. Etkinlik, Atilla Türker’e hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi. (Haber Bülteni)

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.