Dolar 32,4135
Euro 34,7806
Altın 2.401,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Twitter, Türkiye’de Devlet Yetkilisi Hesaplarını Etiketliyor

2020 yılında kullanıcıları bilgilendirmek ismine platforma “devlet yetkilisi” ve “devlet takviyeli medya” biçiminde iki yani etiket ekleyen …

Twitter, Türkiye’de Devlet Yetkilisi Hesaplarını Etiketliyor
Aksaray Anadolu AŞ
15 Şubat 2021 17:48

2020 yılında kullanıcıları bilgilendirmek ismine platforma “devlet yetkilisi” ve “devlet takviyeli medya” biçiminde iki yani etiket ekleyen dünyanın en tanınan toplumsal medya platformlarından Twitter, artık bu özelliği daha fazla ülkenin medya kuruluşları ve devlet yetkililerini kapsayacak biçimde genişletiyor.

Twitter tarafından yapılan açıklamaya nazaran Ağustos 2020’de Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD için yayınlanan özellik; 17 Şubat 2021 prestijiyle Türkiye başta olmak üzere Kanada, Küba, Ekvador, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, İspanya, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de kullanıma sunulacak.

Twitter, Türkiye dahil 21 ülkenin devlet liderini etiketleyecek

blank

Twitter’ın açıklamalarına nazaran “devlet yetkilisi” ya da “devlet dayanaklı medya” etiketi alacak hesaplar şu halde:

  • Özelliğin kullanıma açıldığı ülkelerin devlet liderleri
  • Dışişleri bakanları
  • Kurumsal oluşumlar
  • Büyükelçiler
  • Resmi sözcüler
  • Diplomatik önderler
  • Yurtdışında devletin resmi sözcüsü olan üst seviye yetkililer ve kuruluşlar

Twitter, mevzuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, “Sivil toplum, akademi ve hizmetimizi kullananlar da dahil olmak üzere bir dizi paydaştan bu birinci hareketle ilgili geri bildirim aldıktan sonra, 17 Şubat Çarşamba günü bu etiketlerinin kullanımını genişleteceğiz. Odak noktamız üst seviye yetkililer, devlet liderleri ve yurtdışındaki ulus devletin sesi olan kurumlar, bilhassa üstte listelenen hesap kategorileridir.

Bunun kıymetli bir adım olduğuna inanıyoruz, böylelikle beşerler diğer bir ülkeden jeopolitik problemleri tartışan bir hesap gördüklerinde, onun ulusal kontağına ait bağlamları ve kimi temsil ettikleri hakkında daha âlâ bilgilendirilecekler. Bundan sonraki kademe, bu etiketleri bu iki basamak ülkenin devlete bağlı medya kuruluşlarına uygulamak olacak. Ayrıyeten bu etiketleri vakit içinde diğer ülkelere de genişletmeye devam edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.