Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Uluslararası öğrenci oranında ülke ortalamasının üzerinde

Uluslararası öğrenci oranında ülke ortalamasının üzerinde
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2021 18:56

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) toplam öğrenci içerisinde uluslararası öğrencilerinin oranının yüzde 7,5 seviyesinde olduğunu, hedeflerinin, oranı yüzde 10 seviyesine çıkarmak olduğunu söyledi.

Rektör Şahin, Uluslararası İlişkiler Bölümü akademisyenleri ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü mensuplarıyla, uluslararası öğrenciler konusundaki büyüme stratejilerinin konuşulduğu istişare toplantısında bir araya geldi.

Türkiye’nin genç nüfusu ile öne çıkan bir ülke olduğuna ancak yavaş yavaş yaşlı nüfus eğilimine doğru ilerlediğine dikkat çeken Rektör Şahin, “Bununla birlikte ülkemizde üniversiteleşme oranı artıyor ve uzaktan öğretim diye bir süreç giderek yaygınlaşıyor. Tüm bunları birlikte değerlendirdiğimizde, yıllar içinde üniversitelere gidecek genç kitlenin sayısında düşüş olacağını, kontenjan sorunlarının yaşanacağını ve üniversite binalarındaki öğrenci sayısının azalacağını söyleyebiliriz. Biz, bu hususu titizlikle ele almak ve uluslararası öğrenciler konusuna bu çerçeve içinde yeniden bakmak gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

ASÜ’nün fiziki altyapısını çok büyük oranda tamamlamış bir üniversite olduğuna dikkat çeken ve uluslararası öğrenci sayısının kontrollü biçimde yükseldiğini ileten Şahin, şöyle devam etti:

“Biz, uluslararası öğrenci konusuna kaynakları daha verimli kullanmak ve medeniyetimizin kadim değerleri ile ülkemizin gelecek hedeflerine uyumlu işler üretmek bağlamında bakıyoruz. ASÜ’de, toplam öğrenci nüfusu içinde uluslararası öğrencilerin oranı yüzde 7,5 seviyesinde. Ülke genelinde bu oran yüzde 2,5 civarında. Türkiye ortalamasının üzerinde bir yerdeyiz. 50 civarında ülkeden öğrencimiz var. Hedefimiz, bu rakamı -sembolik bir değeri de olması bakımından- 68’e yükseltmek ve oranı da yüzde 10 seviyelerine taşımak. Türkçe eğitimi konusunda da ortalamanın üzerindeyiz. Yabancılara Türkçe öğreten Türkçe Öğretmenleri üzerinden süreci yönetiyoruz. Düzenlediğimiz bu toplantıda, ortak akılla, geleceğe dair bir yol haritası belirlemek ve yürütülen süreçleri bir kere daha gözden geçirmek istiyoruz. Her katkıyı çok değerli buluyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılar neler yapılabileceğine dair fikirlerini iletti.

Rektör Şahin, uluslararası öğrenciler konusuna pek çok çalışma yapıldığını ve işin arka planında çok ciddi bir emek olduğunu belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.