Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Uzun süreli bacak ağrısı vitrin hastalığının habercisi olabilir

YOLDA yürürken bacağınızda ağrı hissediyor, spor yaparken ayaklarınızda ya da baldırlarınızda ağrı mı yaşıyorsunuz? Yürüyüş esnasında, bu ağrı …

Uzun süreli bacak ağrısı vitrin hastalığının habercisi olabilir
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 12:12

YOLDA yürürken bacağınızda ağrı hissediyor, spor yaparken ayaklarınızda ya da baldırlarınızda ağrı mı yaşıyorsunuz? Yürüyüş esnasında, bu ağrı nedeniyle durma gereksinimi hissediyor musunuz? Bu hastalığı yaşayan insanların sık sık durma muhtaçlığı hissetmesi ve çoklukla vitrin önlerinde mola vererek ağrının geçmesini beklemesi nedeniyle halk ortasında vitrin hastalığı olarak bilinen periferik damar hastalığı bu belirtiler ile seyredebiliyor. Abdi İbrahim Otsuka Medikal Yöneticiliği, bacaklardaki atardamarları etkileyen periferik damar hastalığının tedavi edilmediğinde hayatı tehdit edecek kadar önemli sıkıntılar yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye’de 29 merkezde yürütülen CAREFUL çalışmasının sonuçlarına nazaran; 70 yaş üzerinde hastalığın görülme sıklığı yüzde 30’lara ulaşıyor. Periferik damar hastalığının yaşın ilerlemesiyle birlikte artış gösterdiğine vurgu yapan Abdi İbrahim Otsuka Medikal Yöneticiliği, hastalığın sigara-alkol tüketimi, şeker hastalığı ve yağlı beslenme üzere durumlarda ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Yöneticiliği, kısa aralı yürüyüşlerde bacaklarında ağrı hisseden, dinlenme sırasında dahi ağrı yaşayan, bacak ve ayaklarında soğukluk, solukluk üzere belirtileri olan bireylerin kesinlikle bir kalp ve damar hastalıkları uzmanına görünmesini tavsiye ediyor.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.