Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Vali Aydoğdu, Eskil Kaymakamına kız istedi

Vali Aydoğdu, Eskil Kaymakamına kız istedi
Aksaray Anadolu AŞ
15 Mayıs 2022 15:55

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Eskil Kaymakamı Yunus Coşkun’a kız istedi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Eskil Kaymakamı Yunus Coşkun’a kız istedi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Eskil İlçesi Kaymakamı Yunus Coşkun’a kız istemek için erkek tarafı olarak dünürcü oldu. Kız isteme merasimi için Konya’ya giden Vali Aydoğdu görsel sanatlar öğretmeni Rabia Koyuncu’yu ailesinden Kaymakam Coşkun’a istedi.

Tuzlu kahve ile başlayan merasimde adet ve geleneklerin uygulanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ında bulunduğu merasimde “Yunus kardeşimiz bizim gözbebeğimiz, devletimizi emanet edeceğimiz genç ekip arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kızımız Rabia’da bizim öğretmenimiz kardeşimiz. Onlar birbirlerini görmüşler beğenmişler, bize de gelip onları istemek düşüyor. Allah’ın emri Peygamberin kavli ile kızımız Rabia’yı oğlumuz Yunus’a istiyoruz.’ dedi.

Koyuncu ailesi büyüklerinin uygun görüşlerini belirtmesi üzerine genç çiftlerin söz yüzüklerini takan Vali Aydoğdu geleneklere göre kesmeyen makas için bahşiş verdi.

Kaymakam Coşkun ile öğretmen Rabia’nın bir yastıkta kocamaları dileğinde bulunan Vali Aydoğdu; “Allah kalplerine gönüllerine hüzün vermesin. Evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve fedakârlıktır. Birbirlerini kırmadan dökmeden huzurlu bir hayat yaşasınlar. Allah mutluluklarını daim etsin” dedi.

Coşkun ve Koyuncu aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu her iki aileye hayırlı olsun dileğinde bulundu. (haberaksaray.com/Deniz Kurtoğlu)

blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.