Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Vali Aydoğdu ve milli eğitim müdürü köy okulunda boya yaptı 

Vali Aydoğdu ve milli eğitim müdürü  köy okulunda boya yaptı 
Aksaray Anadolu AŞ
21 Eylül 2022 16:42

Aksaray’da ilk ataması yapılan Sevgihan Ağır adlı öğretmenin daveti üzerine atandığı köy okulunu ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu; ceketini çıkartıp kollarını sıvayarak genç öğretmen ve milli eğitim müdürü ile birlikte okulun duvarını boyadı.  

Aksaray’da ilk ataması yapılan Sevgihan Ağır adlı öğretmenin daveti üzerine atandığı köy okulunu ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu; ceketini çıkartıp kollarını sıvayarak genç öğretmen ve milli eğitim müdürü ile birlikte okulun duvarını boyadı.

1 hafta önce ilk ataması yapılan öğretmenlerle toplantı yapan Vali Hamza Aydoğdu; ilk görev yeri merkeze bağlı Bağlı Köyü İlkokulu anasınıfının boya ihtiyacını dile getiren Sevgihan öğretmene duvarı birlikte boyayacakları sözü verdi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile Bağlı ilkokulunu ziyaret eden Vali Aydoğdu; Aksaray’da başlattıkları bir gelenekle ile ilk atamaları Aksaray’a yapılan genç öğretmenlerle bir araya geldiklerini söyledi. Toplantıda Sevgihan öğretmenin anasınıfının boyanması ile ilgili destek istediğini aktaran Vali Aydoğdu, okulun boyanması için yardım edecekleri hususunda söz verdiklerini ve bu sözü yerine getirmek için okula geldiklerini söyledi.

Bağlı Köyü Muhtarı Mustafa Karip ve okul öğretmenleri ile görüşerek bir süre süre sohbet eden Vali Aydoğdu, 37 öğrencisi bulunan ilkokulun diğer ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. Vali Aydoğdu, geniş bahçe alanının ağaçlandırılması hususunda da gerekli çalışmaların başlatılacağını kaydetti.

-Vali Aydoğdu; “Öğretmenlik fedakarlık mesleğidir”

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirten Vali Aydoğdu; “Öğretmenlik bir fedakârlık mesleğidir. Gelecek kuşakların en iyi şekilde yetiştirilmesi eğitim ordusu ile mümkün olacaktır. Öğretmenlerimizin öğrencilerimize eğitim ve öğretimi devam ettirme gayret ve çabasını görünce hakikaten insan bugün ve gelecek için çok umutlu oluyor. Öğretmen arkadaşlarımızın görev yaptıkları köyde muhtar, imam ve köy halkı ile olan güzel diyaloglarını görmek onlarla yaptıkları dikey ve yatay iletişimin ne kadar faydalı olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Bu nedenle öğretmenlerimizin değerini iyi anlamamız gerekiyor. Eğitim geleceğe yapılan en büyük ve en önemli yatırımdır.” dedi.

Vali Aydoğdu daha sonra ceketini çıkartıp kollarını sıvayarak genç öğretmen ve milli eğitim müdürü ile birlikte anasınıfının duvarlarını boyamaya başladı. Okul öğrencilerine futbol, voleybol ve basketbol topu hediye eden Vali Aydoğdu öğrencilerle bir süre top oynadı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.