Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Vali Hamza Aydoğdu’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Vali Hamza Aydoğdu’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Mart 2021 19:32

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Aydoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1827 yılında bir yenileşme hareketi olarak açılan Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire isimli ilk modern tıp okulunun açılış günü 14 Mart, 1937 yılından itibaren ‘Tıp Bayramı’ olarak kabul edilmiştir.

Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda, hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler, ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu alanda Türkiye’de yaptığı yatırımlarla gelinen nokta memnuniyet verici boyutlara ulaşmıştır.

Sağlıklı yaşam, kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmak her bireyin temel hakkıdır. Bu hakkın herkes tarafından eksiksiz kullanılabilmesi nitelikli bir toplumun en önemli şartı kabul edildiği günümüzde, insanı yaşatmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimizin, üstlendikleri bu büyük sorumluluğun çok ağır olduğunu biliyoruz. Sağlık çalışanlarımız, yüreklerindeki insan sevgisi ile böylesine meşakkatli bir mesleği sevgi ve azimle, zaman mefhumu tanımaksızın fedakârca yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle insan sağlığı için özveriyle hizmet eden hekimlerin, hemşirelerin, hastabakıcıların ve tüm sağlık çalışanlarının “Tıp Bayramı” nı kutluyor, bu son derecede zor ve kutsal mesleğe emek veren sağlık çalışanlarına başarılar diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.