Dolar 32,4507
Euro 34,7939
Altın 2.478,31
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Vali Hamza Aydoğdu’dan köylere ziyaret

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu köy ziyaretlerinde bulunarak köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşüp sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı.

Vali Hamza Aydoğdu’dan köylere ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ağustos 2021 16:07

Beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile ilk olarak merkeze bağlı Kazıcıktol Köyünü ziyaret eden Vali Aydoğdu 3.5 km’lik grup köy yollarında yürütülen yol yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı. İl Özel İdaresi tarafından bu yıl çalışma programında önceliğin yollara verildiğini ifade eden Vali Aydoğdu köy yollarının belirli bir standarda kavuşturulması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Vali Hamza Aydoğdu daha sonra Gökçe Köyü’nü ziyaret ederek Köy Muhtarı Mehmet Ulu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Muhtarlık yanında Ayşe Koçak’ın işlettiği köy bakkalından alışveriş yapan Vali Hamza Aydoğdu köylerin eksikliklerinin giderilmesi için ilgili her kurumun çalıştığını köy muhtarları ile de görüşerek sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

-Kooperatifleşme teşvik

Vali Hamza Aydoğdu daha sonra Tatlıca Köyünü ziyaret ederek muhtarlık binasında vatandaşlarla görüşme gerçekleştirdi. Köy muhtarı Sedat Çanta’dan bilgi alan Vali Aydoğdu Tatlıca Köyü’nün su deposu ihtiyacının en kısa zamanda karşılanacağını belirtti. Vali Aydoğdu, tarımsal faaliyetlerin daha etkin yapılması, üretimin arttırılması için kooperatifleşmenin büyük önem taşıdığını belirterek Tatlıca Köyü’nde kooperatif kurulması için talimat verdi. Şehit Ünal Demir’in Tatlıca Köyü’nde yaşayan ailesini ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından Şehit Demir’e ait eşyaların bulunduğu odayı inceledi. Vali Aydoğdu Şehit Demir’in babası Ramazan Demir’e sarılarak şehit Ünal Demir ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Şehit babası Ramazan Demir’e ‘Siz bizim ailemizsiniz, her zaman yanınızdayız’ diyen Vali Aydoğdu ve beraberindeki heyet Şehit Demir’in ailesi ile vedalaşarak Babakonağı Köyü’nü ziyarette bulundu.

Babakonağı Köyü Muhtarı Adnan Yörük, Büyük Pörnek Köy Muhtarı Mustafa Er, Bayındır Köyü Muhtarı Ömer Erdoğan, Karakova Köyü Muhtarı Harun Karakuş’un da hazır bulunduğu ziyarette Babakonağı ve çevre köylerin yol, su ve yürütülen hizmetlerle ilgili sorun ve ihtiyaçları istişare edildi.

-Sorun ve ihtiyaçlar dinleniyor

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, İl Genel Meclis Üyesi Veysel Yıldız’ın da katıldığı köy ziyaretlerinde; sunulan hizmetleri yerinde gördüklerini, ihtiyaçları da yine muhtarlar ve vatandaşlardan dinlediklerini kaydeden Vali Hamza Aydoğdu, kamunun imkanlarını en etkin şekilde ve öncelikleri belirleyerek vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti. Köylerde daha önce açıkladıkları şekilde yol önceliği ile hizmetlerin sunulduğunu söyleyen Vali Hamza Aydoğdu eksiklik ve ihtiyaçlara göre bütün kamu kurumları ile hizmet etmeye devam edeceklerini bildirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.