Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Vali Kumbuzoğlu: İlk hedefimiz istihdamı arttırmak

Vali Kumbuzoğlu: İlk hedefimiz istihdamı arttırmak
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ocak 2024 16:00

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında Aksaray Üniversitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

2023 yılı işgücü eğitim planına göre Aksaray genelinde yürütülen proje ve faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda Çalışma ve İş Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş tarafından kurula sunum yapıldı.

2023 Aralık ayı itibarıyla 5.120 erkek 2.498 kadın olmak üzere toplam 7.618 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Akkuş; 18-29 yaş arası 4.321 gencin İŞKUR aracılığı ile özel sektörde işe yerleştirildiğini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanları tarafından toplam 27.789 kişiye bireysel danışmanlık verildiğini Aksaray’ın Türkiye genelinde nüfusa oranla 5. Olduğunu vurgulayan Akkuş; işsizlik ödeneği alan 350 kişinin yeniden bir işe yerleştirilerek istihdamlarının sağlandığını yine sosyal yardım alan 298 vatandaşın da işe yerleştirildiğini ifade etti.

Dezavantajlı gruplar içerisinde bulunan 319 engelli vatandaşında istihdamının gerçekleştirildiğini vurgulayan Akkuş; Aksaray’ın engelli istihdamında Türkiye genelinde 10., engelli danışmanlığında 4. Olduğunu belirtti.

İŞKUR’un teşvik ve desteklerinin bulunduğunu bu konuda toplam 5.892 iş yerinin ziyaret edilerek bu desteklerin anlatıldığını kaydeden Akkuş; Aksaray’ın işbaşı eğitim programı kapsamında kadın işe yerleştirmede Türkiye 7.’si olduğunu ifade etti. Liselerde eğitim gören 7.548 öğrenciye meslek danışmanlığı ve iş kulübü eğitimleri verildiğini lise öğrencilerinden oluşan 1.764 öğrencinin OSB’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası marka fabrikalarda teknik gezi programları gerçekleştirildiğini söyledi.

Vali Kumbuzoğlu: “İlk hedefimiz istihdamı arttırmak”

Kurul üyelerinin istihdam ve yürütülen diğer uygulamalarla ilgili görüş ve önerilerini belirttiği toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Aksaray’da ilk hedeflerinin istihdamı daha çok arttırarak işsizliği azaltmak olduğunu söyledi.

Aksaray’da üretim ve istihdam sağlayan firmalarla beraber olacaklarını onları dinleyip talep ve önerilerini dinleyerek uygun istihdam modelleri geliştireceklerini ifade eden Vali Kumbuzoğlu;

“Bunun için ilk kural bu alana hakim olacağız. Organize sanayi bölgelerimizi iyi tanıyacağız. Aksaray ile birlikte toplam 5 OSB’miz oluştu. Aksaray Sanayisi ile öne çıkan bir il konumuna geldi. Biz burada özellikle genç istihdamına yine dezavantajlı kesim istihdamına önem vereceğiz. Bu nedenle İstihdam kurulu olarak çok farklı çalışma ve iş politikaları yürütmeliyiz. Kaynak sağlayan kuruluşlar var. Ahiler Kalkınma Ajansı, KOP İdaresi yine KOSGEB, TÜBİTAK, Tarımsal Kalkınma İdaresi bu kurum ve kuruluşlarla diyalog halinde olacağız. Kaynak sağlayacak projeler geliştirerek bu kurumlardan ve kaynaklarından yararlanacağız” dedi.

-Nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için altyapımızı güçlendireceğiz

Aksaray’ın sanayi yanında turizmdeki yüksek potansiyeline dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu sanayi alanında olduğu gibi turizm alanında da yetişmiş nitelikli eleman gücüne ihtiyaç duyacağını bunun için altyapının güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aksaray’daki tarım, sanayi turizm potansiyel varlığının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Dünyadaki gelişmeleri takip ederek Aksaray’ı daha iyi seviye çıkarmak için hep birlikte gayret göstereceğiz. Belirttiğimiz konularda gerekli adımları atarak sonuç alacağız inşallah. Netice almak içinde enerjimizi ortaya koyacağız. Hep birlikte çalışacağız’ dedi.

Gündemde yer alan konuların görüşüldüğü İl İstihdam Kurulu Toplantısına Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Alpay Arıbaş, Belediye Başkan Yardımcısı  Hıfsı Peker, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve kurul üyeleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.