Dolar 32,3183
Euro 34,6819
Altın 2.411,15
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Vali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Vali Kumbuzoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2023 13:52

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münaesebetiyle mesaj yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferi olan kıymetli öğretmenlerimiz;

Sizler, öğretmenlik mesleğini yerine getirirken aynı zamanda bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektesiniz.

İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten; ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran kutsal bir vazifenin neferlerisiniz.

Öğretmenim!

Her çocuk senin engin yüreğinde yeşermeyi bekleyen bir tohum, senin ellerinde açmayı bekleyen bir gül, senin ışığınla aydınlanmayı bekleyen bir meşaledir.

Çocuklarımızı; çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, sorumluluk sahibi, merhametli, güvenilir, adaletli, sabırlı, vicdanlı fertler olarak yetiştirmek için gece gündüz gayret sarf ediyorsunuz.

Cumhuriyetimizin 100.yılına kavuşmasında büyük emekleriniz var. İkinci asrın Türkiye Yüzyılı olması sizlerin yetiştireceği aklı hür, fikri hür, irfanı hür gençlerimiz sayesinde olacak.

Ay yıldızlı al bayrağın olduğu her yerde siz varsınız. Bayrağı göndere siz çekiyorsunuz. Bu uğurda sayısız canlar verdiniz. Şehit öğretmenlerimizi, al bayrağın gölgesinde bir harf öğretmek için ömrünü adayanları hiçbir zaman unutmayacağız. Aybüke’yi, Necmettin’i, Ayşenur’u… Ne de diğer binlercesini.

Bu vesileyle, en sevdiği ünvanıyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve özlemle yad ediyorum. Şehit öğretmenlerimize, ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, emekliye ayrılmış olanlara ve görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.